Читај ми!

Deo opozicije o evropskom predlogu: Plan je suprotan Ustavu, morao je da bude odbijen u startu

Francusko-nemački plan je suprotan Ustavu Srbije i morao je da bude odbijen u startu, poručili su poslanici Dveri, Zavetnika i koalicije NADA na konferenciji za medije povodom predloga EU za Kosovo i Metohiju.

Poslanici Dveri, Zavetnika i koalicije NADA, koju čini Nova Demokratska stranka Srbije i POKS, traže od predsednika Srbije da podnese ostavku, i da se raspišu vanredni parlamentarni i predsednički izbori. Tvrde da je francusko-nemački plan za KiM suprotan Ustavu Srbije.

Miloš Jovanović iz Novog DSS-a kaže da je takav predlog sporazuma morao da bude odbijen u startu.

"I državno rukovodstvo, odnosno Vučić, morao je da ga vrati, da ga odbije. Ne razgovara se o predaji dela državne teritorije, ne pregovara se o izdaji, ovo je protivustavno delo, par ekselans antidržavno delovanje", ocenio je Jovanović.

Lider Dveri Boško Obradović najavio je zahtev za vanredno zasedanje Skupštine.

"Mi ćemo danas ili sutra uputiti poziv svim opozicionim poslaničkim grupama, da zajedno zahtevamo vanredno zasedanje Skupštine na temu objavljenog francusko-nemačkog sporazuma, i vanredno zasedanje Odbora za KiM na istu temu", rekao je Obradović.

Predsednica Srpske stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski rekla je da oni nude demokratska sredstva da se razreše izazovi, a ako vlast to odbije, najavila je organizovanje velikog porodičnog i nacionalnog okupljanja na ulicama Beograda, koje bi bilo odgovor i brana politici da se, kako je rekla, za ZSO preda cela država.

Lider POKS-a Vojislav Mihailović smatra da će, ako se potpiše francusko-nemački sporazum 18. marta, Srbija imati velike posledice i da su jedini izlaz vanredni predsednički i parlamentarni izbori.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво