Читај ми!

Brnabićeva pozvala Konakovića da razmotri pristupanje BiH "Otvorenom Balkanu"

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je sa ministrom spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Elmedinom Konakovićem o unapređenju bilateralnih odnosa, ekonomskoj i regionalnoj saradnji, infrastrukturnim projektima i političkom dijalogu.

Ana Brnabić je ocenila da su ekonomski odnosi dobri, ali da postoji prostor za dalje unapređenje saradnje u oblastima infrastrukture i energetike u kojima vidi posebno veliki potencijal za saradnju.

Premijerka je čestitala ministru spoljnih poslova na dobijanju statusa kandidata za članstvo u Evropskoj uniji, ocenivši da je to dobar signal za čitav region i dodala da je Srbija spremna da Bosni i Hercegovini pruži svu neophodnu pomoć na tom putu koji je, kako je ocenila, složen i dugotrajan.

Brnabićeva je pozvala ministra Konakovića da razmotri pristupanje Bosne i Hercegovine Inicijativi "Otvoreni Balkan", istakavši da bi članstvo u ovoj inicijativi doprinelo jačanju ekonomske saradnje i ekonomskom boljitku svih građana regiona. Premijerka je ukazala da se lično zalaže za jačanje političkog dijaloga na visokom i najvišem nivou.

Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine poručio je da dve zemlje treba da dostignu pun potencijal ekonomske saradnje koja je, prema njegovoj oceni, ključ napretka i ostanka stanovništva u regionu.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво