Читај ми!

Brnabić: Država nema nikakve veze sa dodatnim zemljištem koje kupuje Rio Tinto

Predsednica Vlade Ana Brnabić rekla je da nijedan milimetar zemlje koju je kupio Rio Tinto nije ekspropriisan, te da ako su i kupili dodatnu zemlju, kupili su je od vlasnika zemlje koji su želeli da je prodaju.

Komentarišući medijske navode da je Rio Tinto kupio dodatne količine zemljišta, Ana Brnabić je na skupu "Dijalog mladih sa premijerkom", rekla da ona i država ne mogu da spreče nikog da prodaje svoju imovinu i da je to stvar između privatnog lica i kompanije.

Prema pisanju sajta Birn Rio Tinto je od juna 2022. godine u okolini Loznice kupio zemljište u vrednosti od bar 1,2 miliona evra.

Ana Brnabić je to rekla odgovarajući na pitanje mladih koji su učestvovali u dijalogu sa premijerkom.

Premijerka je poručila na četvrtom po redu "Dijalogu mladih sa premijerkom", koji organizuje Krovna organizacija mladih Srbije (KOMS) u Palati Srbija, da je najznačajnija stvar kao rezultat dosadašnjih dijaloga usvajanje Nacionalne strategije za mlade do 2030. godine, kao i da su došadašnji zajednički projekti doprineli da nezaposlenost kod mladih bude 18,7 odsto, što je daleko bolje u odnosu na prethodni period.

Ministar za rad i zapošljavanje Nikola Selaković poručio je da će se predviđeni zakoni o radnoj praksi i volontiranju mladih verovatno do jeseni naći na skupštinskoj proceduri i istakao da je potrebno da na nivou lokalnih zajednica postoji evidencija o daljem školovanju mladih.

Mladi su premijerki predstavili probleme i zatražili pomoć pri rešavanju pitanja koja se tiču ekonomskog i stambenom osamostaljivanja, pomoći u preduzetništvu, bezbednosti i zdravlja, kao i obrazovne politike.

Oni su poručili da je potrebno nastaviti sa ovim dijalogom kako bi uspeli na pravi način sa sugerišu premijerki na goruća pitanja koja se njih tiču svih mladih ljudi u Srbiji.

Učesnici u dijalogu sa premijerkom, pored predstavnika KOMS, bili su i predstavnici Udruženja mladih i za mlade, kao i predstavnici institucija.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво