Читај ми!

Poslanici o regulatornim telima i učešću vojske u inostranim operacijama

Na dnevnom redu Drugog vanrednog zasedanja Narodne Skupštine je 26 tačaka koje je predložilo 106 narodnih poslanika, među kojima su izveštaji o radu nezavisnih regulatornih tela i pojedinim međunarodni finansijskim ugovorima, kao i ugovori o zajmu.

Skupštinskoj sednici prisustvuje 168 poslanika a zajednički načelni i jedinstveni pretres za 26 tačaka, prihvatilo je 141 poslanika.

Poslanici će raspravljati i odlučivati o dopunama odluke o upotrebi Vojske Srbije u multinacionalnim operacijama u inostranstvu, kao i o izveštaju o sprovođenju aktivnosti iz Revidiranog Akcionog plana za poglavlje 23 - Borbi protiv korupcije.

Odlučivaće se i o godišnjim izveštajima za 2021. godinu Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Zaštitnika građana, Poverenika za zaštitu ravnopravnosti i Agencija za sprečavanje korupcije.

Pred poslanicima su i godišnji izveštaji za 2021. Agencije za energetiku, Komisije za zaštitu konkurencije, Fiskalnog saveta, Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, te Izveštaj o sprovedenom monitoringu za tu godinu koji je podnela Kancelarija za javne nabavke.

Poslanici će odlučivati i o godišnjem izveštaju za 2021. Državne revizorske institucije, Komisije za kontrolu državne pomoći i Komisije za hartije od vrednosti, kao i o kandidatu za izbor direktora Agencije za sprečavanje korupcije.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво