LDP: Slučaj Zarića opomena društvu

Akcija Liberalno demokratske partije pod nazivom "Svaki život je zakon". Mladi aktivisti položili venac na mestu gde je pre tri dana ubijen Đorđe Zarić, u Ulici Omladinskih brigada. Bezbednost na beogradskim ulicama dovedena u pitanje, poručuju iz LDP-a.

Mladi aktivisti Liberalno-demokratske partije, u okviru akcije pod nazivom "Svaki život je zakon" položili venac na mestu gde je pre tri dana ubijen Đorđe Zarić, u Ulici Omladinskih brigada na Novom Beogradu.

Predstavnica mladih LDP-a Gala Gajić rekla je da je tragedija koja se dogodila na tom mestu "poslednje upozorenje građanima da je stanje bezbednosti na beogradskim ulicama dovedeno u pitanje".

"Ubistvo Đorđa Zarića mora biti shvaćeno ozbiljno kako se ovakve i slične tragedije ne bi ponovile. Danas nije dovoljno samo sprovesti istragu i kazniti odgovorne, jer bi se na taj način pokazalo da ne razumemo probleme našeg društva. Đorđe Zarić je prošao kroz crveno svetlo, nije jedini koji je to uradio, ali je jedini koji je platio tako visoku cenu", rekla je Gala Gajić.

"Smrt momka od 25 godina ne sme biti samo jedan od događaja koji se pojavio u vestima pored ostalih, već mora biti početak promena koje će obezbediti sigurnost građanima", navela je Gajić.

Đorđa Zarića je, prilikom intervencije, ubio pripadnik interventne brigade MUP-a Srbije Miljan Raičević, protiv koga je pokrenuta istraga, a određen mu je jednomesečni pritvor.

Prema navodima MUP-a, do incidenta u Ulici omladinskih brigada došlo je nakon što su pripadnici interventne jedinice krenuli u poteru za vozilom koje je u Ulici Aleksinačkih rudara prošlo kroz crveno svetlo na semaforu.

Vozilo se nije zaustavilo ni na jednom semaforu, pa mu je policija preprečila put u Omladinskih brigada. Posle više upozorenja i odbijanja putnika da napuste vozilo, jedan policajac je iz bezbednosnih razloga uperio službeni pištolj ka vozilu.

Prema policijskoj verziji, Đorđe Zarić, koji je bio na mestu suvozača, prilikom izlaska iz vozila zakačio je policajca vratima po ruci a zatim i odgurnuo pištolj. Pištolj je potom opalio, a Zarić je pogođen u glavu i preminuo je.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво