Krah ekonomske politike, DSS ima rešenje

Ekonomska politika Vlade Srbije doživela krah, rekao portparol DSS-a Andrija Mladenović. Predstavnici te stranke na više mesta u Beogradu delili propagandni materijal o programu za izlazak iz krize.

Portparol Demokratske stranke Srbije Andrija Mladenović izjavio je da je ekonomska politika Vlade Srbije doživela krah i da je DSS jedina stranka koja je predložila konkretne mere za izlazak iz ekonomske krize.

"DSS predlaže formiranje interventnog fonda za preduzeća direktno pogođena ekonomskom krizom, kao i uzimanje kredita, o kojem je predstavnik DSS-a Nenad Popović razgovarao sa Rusima. Taj kredit bi ove godine iznosio tri milijarde evra, a sledeće još toliko", rekao je Mladenović.

Portparol DSS-a je, takođe, istakao da je potrebno povećati subvencije poljoprivredi za 100 odsto i smanjiti raspon penzija sa 10 prema jedan na sedam prema jedan, kako bi oni sa najmanjim penzijama dobili povećanje.

Predstavnici DSS-a danas su na više mesta u Beogradu delili propagandni materijal o programu te stranke za izlazak iz krize.

"Kriza dolazi neumitno, a Vlada nije donela nijednu konkretnu meru kojom bi građani Srbije manje osetili posledice svetske ekonomske krize. Veliki broj ljudi je otpušten, a evro je od avgusta prošle godine do januara izgubio vrednost za 20 dinara", rekao je Mladenović agenciji Beta.

Mladenović je istakao da je Vlada Srbije povećala troškove i javnu potrošnju povećanjem plata državnim službenicima, a od izbora Vlade zaustavljene su investicije poput autoputa Horgoš - Požega, kao i druge investicije.

"Najsiromašniji će biti najviše pogođeni krizom, pa su mere gradske vlasti u Beogradu kojima je 20.000 porodica nema pravo na popust za plaćanje stanarine izazvati ozbiljne probleme, a građanima sada iznenada stižu računi za prethodne godine i to uz velike kamate", rekao je Mladenović.

Portparol DSS-a je, povodom poziva vlasti na "ekonomski patriotizam", rekao da to rade i razvijene zemlje stavljanjem domaće proizvodnje u prvi plan i da bi na tome trebalo insistirati.

"Nije, međutim, dovoljno samo na rečima insistirati na ekonomskom patriotizmu, nego se mora konkretnim merama pomoći domaćoj proizvodnji da funkcioniše i preživi ovako tešku situaciju", rekao je Mladenović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво