Читај ми!

Pogoršano zdravstveno stanje Slađana Trajkovića

Zdravstveno stanje Slađana Trajkovića, uhapšenog sredinom decembra prošle godine na severu Kosova i Metohije, pogoršano je, tvrdi njegova supruga Suzana.

Suzana Trajković je za Tanjug rekla da će advokat, Dejan Vasić, danas podneti hitan zahtev za prebacivanje njenog muža u kućni pritvor, kako bi mogao da dobije adekvatno lečenje.

"Slađan ima hronične bolesti, cirozu jetre, vodu u plućima i boluje od dijabetesa. Trenutno mu se stanje pogoršalo, povećan mu je šećer, na glavi i po telu su mu se otvorile rane, a rane koje je imao na nogama, nisu sanirane još uvek", rekla je Trajkovićeva.

Istovremeno, ona je zamolila međunarodnu zajednicu i sve koji mogu da pomognu da njen suprug bude upućen u Kliničko bolnički centar u Kosovskoj Mitrovici, gde se i do sada lečio.

Dodala je da se Slađanu Trajkoviću na vreme ne daju lekovi i ponovila da kada mu je odnela prvi put lekove, zatvorski čuvari nisu hteli da ih prime jer su bili sa srpskom markicom. 

"Kada je odveden na pregled u Prištinu, noge na kojima su mu rane, bile su vezane, a umesto da ga dovoze liftom jer je lošeg zdravstvenog stanja, teraju ga da pešači uz stepenice. Čak je i medicinska sestra, Albanka, koja je zadužena da mu daje lekove, imala raspravu sa čuvarima i zatvorskim osobljem oko toga", ističe Trajkovićeva.  

Slađan Trajković, bivši pripadnik kosovske policije, uhapšen je 15. decembra u Bošnjačkoj mahali u Severnoj Mitrovici, u vreme trajanja poslednjih barikada na severu Kosova.

Osnovni sud u Prištini 16. januara produžio je Trajkoviću pritvor na još dva meseca.

Na protestu u Kosovskoj Mitrovici zbog njegovog hapšenja, koji su organizovali porodica i prijatelji, govorili su i komšije Albanci, tvrdeći da Slađan nije počinio nikakav ratni zločin.

Skup podrške Slađanu Trajkoviću, održan je u subotu i u Kraljevu

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво