Читај ми!

Hil sa Vučevićem: SAD spremne da pomognu proces opremanja Vojske Srbije

Ministar odbrane Miloš Vučević sastao se sa ambasadorom SAD Kristoferom Hilom. Vučević je istakao da posete visokih delegacija SAD u prethodnom periodu ukazuju na jačanje odnosa dveju država. SAD su spremne da pomognu proces opremanja Vojske Srbije, poručio je ambasador Hil.

Ministar je upoznao sagovornika sa narednim aktivnostima zvaničnika Srbije koje će biti usmerene ka daljem unapređenju bilateralnih odnosa, a koje će biti realizovane u Srbiji i SAD, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

"Posebno je istaknuta predstojeća poseta načelnika Generalštaba Vojske Srbije generala Milana Mojsilovića Nacionalnoj gardi Ohaja u Kolambusu i Združenoj komandi Oružanih snaga SAD u Vašingtonu", navodi se u saopštenju.

Ministar Vučević je zahvalio ambasadi SAD na uticaju koji je ispoljen prilikom smirivanja situacije na severu Kosova i Metohije.

"Posebno je naglašen zajednički stav po pitanju neophodnosti konstituisanja Zajednice srpskih opština kao preduslova za dalji nastavak pregovaračkog procesa", ističe se u saopštenju.

Ambasador SAD Kristofer Hil istakao je da su SAD pouzdan partner Srbije, sa posebnim naglaskom na saradnji u oblasti odbrane.

Naglasio je i da će ambasada SAD sa svoje strane učiniti sve da naše visoke delegacije prilikom posete SAD u potpunosti ispune ciljeve posete i budu prihvaćene na najvišem nivou.

Hil je, kako se navodi u saopštenju, naveo i da se SAD nadaju skorom nastavku saradnje u segmentu koji se odnosi na zajedničke vežbovne aktivnosti i dodao da su SAD spremne da pomognu proces opremanja Vojske Srbije.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво