Incidenti u Skupštini Kraljeva

Na sednici kraljevačke skupštine, na kojoj je bilo incidenata, izabran novi gradonačelnik Ljubiša Simović iz DS-a, a za njegovog zamenika Ljubiša Jovašević iz Pokreta za Kraljevo. Posle izbora došlo do sukoba između novog i starog zamenika gradonačelnika. Odborničku većinu čine koalicija "Za evropsku srbiju", SPS i Pokret za Kraljevo.

Izborom Ljubiše Simovića iz Demokratske stranke za gradonačelnika, u Kraljevu je konstituisana nova vlast. Na sednici SO Kraljevo, na kojoj je bilo incidenata, za zamenika gradonačelnika izabran je Ljubiša Jovašević iz Pokreta za Kraljevo.

Sednica je trajala oko devet sati i povremeno je prekidana negodovanjem dosadašnje zamenice gradonačelnika iz SRS-a Vesne Vukajlović i uzimanjem mikrofona iz ruku predsednika Skupštine Milomira Šljivića.

Odbornici SRS i Nove Srbije tražili su da na zatvorenoj sednici budu obavešteni o detaljima hapšenja dvojice službenika Skupštine Kraljeva, osumnjičenih za zloupotrebe u javnim nabavkama u opštini.

Tražili su i preispitivanje niza nepravilnosti koje je, kako su naveli, ustanovila budžetska inspekcija prilikom kontrole trošenja budžetskih sredstava.

Posle izbora nove vlasti došlo je do novog incidenta, kada je Vesna Vukajlović ušla u kancelariju zamenika gradonačelnika, gde je preturala inventar i sukobila se sa novim zamenikom gradonačelnika Ljubišom Jovaševićem. 

Vukajlovićeva je, koja je posle incidenta završila u Hitnoj pomoći, izjavila je za RTS da je Jovašević pokušao da je prebije. Novi zamenik gradonačelnika to demantuje, rekavši da se Vesna Vukajlović spotakla na ulaznim vratima, a da je on prišao da joj pomogne. 

Specijalista ortopedije Zdravstvenog centra "Studenica" Dragiša Kostić rekao je agenciji Beta da je Vukajlovićeva pretrpela lakše povrede zgloba ruke, šake i mekih tkiva podlaktice.

Novu vladajuću koaliciju u Kraljevu čine pokret "Za evropsku Srbiju" sa 26 odbornika, Socijalistička partija Srbije sa četiri odbornika i Pokret za Kraljevo sa šest odbornika.

Dosadašnju koaliciju u tom gradu činili su predstavnici SRS-a, SPS-a i koalicije DSS-NS. Iako je ranije najavljeno da će u novu vladajuću koaliciju ući i DSS, ta stranka odustala je od učešća u vlasti.

Novoizabrani gradonačelnik Ljubiša Simović je istoričar umetnosti zaposlen u Narodnom muzeju u Kraljevu kao umetnički savetnik. Rođen je 1961. godine i bio je na funkciji potpredsednika Gradskog odbora DS-a.

Ljubiša Jovašević je rođen 1953. godine, doktor je medicinskih nauka i predsednik Pokreta za Kraljevo, a u dva mandata bio je predsednik opštine Kraljevo.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво