Читај ми!

Počeo sastanak Dačića i Borelja u Briselu

Sastanak ministra spoljnih poslova Ivice Dačića i šefa diplomatije EU Žosepa Borelja počeo je u sedištu Evropske spoljnopolitičke službe u Briselu.

Prethodno se Dačić sastao sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Dačića očekuju i razgovori sa evropskom komesarkom za unutrašnje poslove Ilvom Johanson i predsednikom Komiteta za spoljnu politiku Evropskog parlamenta Dejvidom Makalisterom. 

Šef srpske diplomatije ranije danas razgovarao je sa poslanicima EP Demetrisom Papadakisom, Matjažom Nemecom i Violom fon Kramon, kao i sa kopredsedavajućom delegacije EP u Parlamentarnom odboru za stabilizaciju i pridruživanje Alesandrom Moreti.

U odvojenim razgovorima, sagovornici su pozdravili nastavak aktivnosti i složili se da je samo otvoren dijalog pravi put za postizanje kompromisnog i održivog rešenja.

Dačić je tom prilikom ponovio stav da članstvo u Evropskoj uniji ostaje strateški cilj Srbije, kao i jedan od glavnih spoljnopolitičkih prioriteta.

Takođe je napomenuo da Srbija u potpunosti ostaje posvećena reformskom procesu i unapređenju svih sfera našeg društva, kao i daljem razvoju regionalne saradnje koja neposredno doprinosi izgradnji međusobnog poverenja, procesu pomirenja i podstiče ukupan razvoj na našem putu ka punopravnom članstvu u EU.

Kada je reč o napretku na evropskom putu, poslanici EP pozitivno su ocenili proces reformi, kao i korake koje Vlada Srbije preduzima kako bi uskladila svoju viznu politiku sa EU, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Oni su istovremeno pozvali na dalje usaglašavanje spoljne i bezbednosne politike. Tom prilikom Dačić je naglasio da Srbija nema problem sa usklađivanjem sa politikama EU u delu koji ne narušava njene nacionalne interese.

уторак, 16. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво