Читај ми!

Vučić: Plan za KiM prihvatile sve članice EU, ako ne budemo sarađivali prekidaju se evrointegracije i povlače investicije

Plan za Kosovo i Metohiju nije više samo francusko-nemački, već mnogo više od toga, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u obraćanju javnosti. Ističe da mu je na sastanku "velike petorke" rečeno da moramo da prihvatimo plan, kao i da ćemo se u suprotnom suočiti sa prekidom procesa evrointegracija, zaustavljanjem i povlačenjem investicija i sa sveobuhvatnim merama u ekonomskom i političkom smislu. Poručuje i da sledi velika borba za Zajednicu srpskih opština, kao i da ga brine što ne postoji racionalniji pristup rešavanju problema.

Predsednik Aleksandar Vučić obratio se javnosti iz Predsedništva Srbije.

Ranije danas, prisustvovao je sednici Vlade na kojoj je, kako je saopšteno, upoznao članove Vlade sa situacijom, izazovima i teškoćama pred kojima se Srbija nalazi, kada je reč o Kosovu i Metohiji.

Predsednik je informisao članove Vlade o sastanku sa međunarodnom "petorkom", koji je održan u petak.

Vučić je sinoć imao sastanak sa najbližim saradnicima u sedištu SNS-a.

Prema pisanju medija, na sastanku je bilo nesuglasica i poziva da se odbiju pregovori sa SAD i EU. Na te nesuglasice je, kako se navodi, reagovao predsednik Vučić i rekao da ako neko misli da može bolje od njega da vodi državu, on je spreman da im to prepusti i potom otišao sa sastanka.

Jedan od čelnika Izvršnog odbora SNS-a Darko Glišić je nakon sastanka izjavio da ako predsednik Vučić ostane pri svome da podnese ostavku, to bi bio kraj Srpske napredne stranke i kraj karijere koju je SNS imao na političkoj sceni Srbije.

Više ministara, poslanika i funkcionera Srpske napredne stranke, ali i gradski i opštinski odbori naprednjaka širom Srbije pružili su podršku predsedniku Vučiću u borbi za odbranu državnih interesa, teritorijalnog integriteta i rešavanju kosovskog pitanja.  

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво