Читај ми!

Petković: Svečlja izneo još jednu dezinformaciju o napadu na Srbe

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković kaže da je ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja izneo još jednu dezinformaciju o specijalnoj kosovskoj policiji ROSU čiji su pripadnici pucali kod punkta na Bistričkom mostu na vozilo u kojem su se nalazila dvojica Srba.

Petar Petković je na Tviteru napisao da na mestu gde je ROSU pucao "u Miljana (Delevića) postoje nadzorne kamere" i upitao "zašto Svečlja ne pusti snimak da svi vide šta se zaista dogodilo".

Direktor Kancelarije za KiM je napisao na Tviteru da je Delević dobio metak u leđa i da je automobil u kojem je bio izrešetan u zadnjem delu.

"To jasno pokazuje da su Srbi bežali od metaka, a ne napadali! Prestanite da lažirate činjenice, neće vam proći!", istakao je Petković.

Svečlja je prethodno na Tviteru napisao da je duboko zabrinut zbog incidenta u Leposaviću.

"Dve osobe su vozilom pokušale su da izbegnu policijski punkt. Namerno su udarile u automobil kosovske policije i dovele živote policajaca u opasnost. Službenici KP su bili primorani da pucaju u pravcu vozila kako bi neutralisali situaciju", napisao je Svečlja.

Dodao je da je istraga o incidentu u toku i da je tzv. kosovski policijski inspektorat aktivno uključen u nju.

"Želim da budem jasan – bilo kakav oblik nasilja nad našom policijom neće biti tolerisan. Zaštita građana i organa za sprovođenje zakona je naš glavni prioritet", naveo je Svečlja.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво