Vlast u Rumi posle godišnjeg odmora

Vlast u Skupštini opštine Ruma još nije konstituisana jer je, kako tvrde u Srpskoj radikalnoj stranci, njihova odbornica Tina Antonić kidnapovana i nisu imali većinu da sa DSS-om formiraju opštinske organe. U Demokratskoj stranci, tvrdnje radikala da je Antonićeva misteriozno nestala smatraju neozbiljnim, i to potkrepljuju njenim potpisom sa sednice.

Građani Rume su se, posle prošlogodišnjih sporenja stranaka ko ima skupštinsku većinu, prelaska odbornika iz jedne u drugu stranku, pa čak i tuča u skupštini, nadali da će nakon lokalnih izbora konačno dobiti opštinsku vlast, koja bi zamenila prinudnu upravu uvedenu u martu ove godine.

Međutim, sednica skupštine u kojoj od 43 odbornička mesta, radikali i demokrate imaju po osamnaest mandata, DSS četiri i SPS-PUPS tri, nije održana.

 

U Demokratskoj stranci tvrde da su za neodržavanje sednice krivi radikali jer njihov odbornik, koji je predsedavao sednicom, ni posle sat i po nije prozvao odbornike.

Potpredsednik OO SRS Nenad Katanić, kaže za RTS da je mnogo bitnije to što se gospođa Antonić nije pojavila i što je stalno nedostupna, iako se pre sednice javila se da će doći.

Radikali su nestanak njihove odbornice prijavili policiji.

Željka Avrić, portparol policiske uprave u Sremskoj Mitrovici, rekla je da je brzo utvrđeno da je Tina Antonić u Crnoj Gori na odmoru.

Antonićkin brat Borislav je rekao da je porodica bila zatečena njenim nenajavljenim odlaskom u Crnu Goru.

Borislav je takođe potvrdio da njegova sestra nije bila na konstitutivnoj sednici.

Prema zakonu, skupština mora da se konstituiše do 20. jula, a ko će imati skupštinsku većinu znaće se kada se odbornica Tina Antonić vrati sa odmora.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво