Читај ми!

Vučić nakon razgovora u vili "Mir": Dao sam sve od sebe da zaštitim Srbiju; Lajčak: Za nas osnivanje ZSO ključno

Saglasni smo da zamrznuti konflikt nije rešenje, poručio je predsednik Aleksandar Vučić nakon razgovora sa specijalnim izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, specijalnim izaslanicima SAD za Zapadni Balkan Gabrijelom Eskobarom, savetnicima za spoljnu i bezbednosnu politiku predsednika Francuske i nemačkog kancelara, Emanuelom Bonom i Jensom Pletnerom i diplomatskim savetnikom predsednika Vlade Italije Frančeskom Talom. Za nas je osnivanje ZSO ključni element stabilnosti, naveo je Lajčak.

Sa izaslanicima međunarodne zajednice, koji su se prethodno u Prištini sastali sa predstavnicima privremenih institucija, razgovarao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Vučić je prethodno rekao da očekuje teške razgovore.

Miroslav Lajčak je posle razgovora "velike petorke" sa Aljbinom Kurtijem izjavio da su očekivali veće razumevanje mogućnosti koje francusko-nemački predlog nudi.

Svrha posete i sastanka sa Kurtijem je, kako je rekao Lajčak, da se razgovara o francusko-nemačkom predlogu za normalizaciju podnet u septembru, a zatim u decembru prošle godine.

Predsednik Vučić prethodno je u izjavi za RTS iz Davosa rekao da će razgovor sa "velikom petorkom" biti "jedan od najvažnijih razgovora koje smo imali u prethodnim godinama i koje ćemo imati".

"Vrlo, vrlo težak razgovor... Nadam se da će biti pomaka, i da će razgovori biti malo manje teški od onoga što očekujem, ali to je samo moje pusto nadanje. Što se tiče naroda na KiM, ne mislim da to njih posebno interesuje, njih interesuje kako Kosovo da bude primljeno u međunarodne organizacije, to je smisao, i kako Srbija da se odrekne Kosova", kaže Vučić.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво