Читај ми!

Vučić: Vrlo korektan razgovor sa Plenkovićem o srpsko-hrvatskim odnosima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da je imao vrlo korektan razgovor sa hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem na marginama foruma u Davosu. Predsednik je razgovarao i sa Borjanom Krišto, kao i sa Bernarom Emijeom.

Na Svetskom ekonomskom forumu, predsednik Aleksandar Vučić učestvovao je na panelu "Diplomatski dijalog na Zapadnom Balkanu" zajedno sa liderima iz regiona i specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Predsednik Srbije saopštio je da je imao vrlo korektan razgovor sa hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem o srpsko-hrvatskim odnosima na marginama foruma. 

"Vrlo korektan razgovor sa Andrejem Plenkovićem o srpsko-hrvatskim odnosima. Verujem da ćemo u periodu koji je pred nama uspeti da ostvarimo napredak, kako na planu ekonomije, tako i po pitanju političkih odnosa", objavio je Vučić na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav".

Hrvatski premijer je, nakon susreta sa predsednikom Vučićem poručio da su razgovarali na temu bilateralnih odnosa i evropskom putu zemalja Zapadnog Balkana.

"Tokom Svetskog ekonomskog foruma u Davosu razgovarao sam s predsednikom Srbije Vučićem o bilateralnim odnosima i evropskom putu zemalja u susedstvu. Uz politiku dijaloga i smirivanja tenzija, potrebno je uložiti dodatne napore u rešavanju otvorenih pitanja", napisao je Plenković na Tviteru.

Predsednik Srbije razgovarao je i sa generalnim direktorom za spoljnu bezbednost u francuskom Ministarstvu odbrane Bernarom Emijeom, o širenju saradnje u cilju što bolje zaštite naših građana u današnjem okruženju punom izazova.

Vučić je na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav" naveo da je imao sadržajan i koristan razgovor sa Emijeom, s kojim se sastao na marginama Svetskog ekonomskog foruma.

"Razmenili smo mišljenja o glavnim bezbednosnim pitanjima u svetlu aktuelne geopolitičke situacije, a uvaženog sagovornika sam detaljnije upoznao sa situacijom na Kosovu i Metohiji", naveo je Vučić.

Kazao je da su razgovarali i o širenju saradnje "u cilju što bolje zaštite naših građana u današnjem okruženju punom izazova".

Vučić sa Borjanom Krišto o unapređenju odnosa Srbije i BiH

Predsednik Vučić sastao se i sa predsedavajućom Saveta ministara BiH Borjanom Krišto, s kojom je razgovarao o unapređenju odnosa između dve zemlje.

"Razgovarali smo o unapređenju odnosa između Srbije i Bosne i Hercegovine. Saglasili smo se da je od najvećeg interesa za obe zemlje da razvijamo saradnju i učvrstimo prijateljske i ekonomske veze, jer je to jedini i najbolji put u budućnost za sve naše građane", poručio je Vučić.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво