Читај ми!

Ministarstvo: Svi podaci javne uprave i poverljiva dokumenta Vlade zaštićeni

Povodom učestalih pretnji na društvenim mrežama u vezi sa informacionom bezbednošću i objava da su kompromitovani poverljivi dokumenti Vlade Srbije i hakovani različiti državni sajtovi, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija želi da obavesti građane da su svi podaci javne uprave zaštićeni, te da nijedan poverljivi dokument Vlade nije otkriven, saopšteno je iz tog ministarstva.

Svi podaci od značaja za Republiku Srbiju čuvaju se u državnim data centrima u Beogradu i Kragujevcu po najvišim tehničkim i bezbednosnim standardima.

Takođe, stručne službe Ministarstva unutrašnjih poslova, Bezbednosno-informacione agencije, Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu, kao i Vojske Srbije koordinisano rade i prate sve aktivnosti.

Uznemirujuće objave koje se pojavljuju na društvenim mrežama imaju cilj da zaplaše građane i predstavljaju element specijalnog rata koji se vodi protiv naše zemlje.

Ministarstvo poziva sve zaposlene u javnoj upravi da nastave da se pridržavaju mera informacione bezbednosti i svih bezbednosnih preporuka rukovanja sa neproverenim i sumnjivim mejlovima i internet sajtovima, navodi se u saopštenju Ministarstva.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво