Читај ми!

Petković s Bocan-Harčenkom o poslednjim potezima Prištine

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković razgovarao je s ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Bocan-Harčenkom koga je upoznao sa razvojem situacije u pokrajini, posebno u svetlu nedavnih jednostranih i protivpravnih poteza Prištine, kao i ugrožavanja bezbednosti srpskog naroda.

Ukazujući na, kako je navedeno u saopštenju Kancelarije za KiM, niz etnički motivisanih incidenata, usmerenih prema srpskom narodu, hapšenja, uzurpiranja imovine, skvrnavljenje srpskih crkava i manastira, koji su svakodnevna pojava na KiM, Petković se posebno osvrnuo na napade na srpsku decu, koji su se dogodili tokom božićnih praznika.

U tom smislu, Petković je istakao da su od dolaska Aljbina Kurtija na vlast do danas zabeležena 282 etnički motivisana incidenta, ali da posebno zabrinjava činjenica da međunarodne misije na KiM, čiji je zadatak da pomognu da se uspostave uslovi za miran i normalan život i vladavina prava za sve stanovnike KiM, nisu pružile adekvatnu reakciju i osudu napada.

Petković je istakao da je srpska strana do sada uvek pokazivala konstruktivnost i spremnost da sva otvorena pitanja rešava u okviru dijaloga.

Beograd je ispunio sve preuzete obaveze, dok prištinska strana skoro deset godina odbija da ispuni dogovore o formiranju Zajednice srpskih opština, ali i brojne druge sporazume, rekao je Petković.

Zahvalio je ruskom ambasadoru na principijelnom stavu i podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu, kao i poštovanju Rezolucije 1244.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво