Читај ми!

Brnabićeva u Dubaiju: Očekujem u naredna tri meseca sporazum o slobodnoj trgovini

Premijerka Ana Brnabić nastavila je posetu Dubaiju sastankom sa ministrom za veštačku inteligenciju Ujedinjenih Arapskih Emirata Omarom el Olamom. Radićemo na tome da u naredna tri meseca potpišemo sporazum o slobodnoj trgovini sa UAE, rekla je Brnabićeva.

Premijerka Brnabić boravi u dvodnevnoj poseti toj bliskoistočnoj državi, a planirano je da se tokom dana sastane i sa ministrom za razvoj i budućnost kao i sa šefom državnih službi.

"Očekujem, nadam se i radićemo na tome da u naredna tri meseca potpišemo sporazum o slobodnoj trgovini sa UAE, što će mnogo doprineti da imamo još bolju privrednu saradnju koja u ovom trenutku nije tako skromna, ali jeste daleko ispod onoga što su naši potencijali", rekla je premijerka Brnabić. 

Mihailo Jovanović, ministar za telekomunikacije i informisanje, istče da se glavne teme razgovora podudaraju sa ambicijama naše vlade: digitalizacija, razvoj veštačke inteligencije i razvoj bioinformatike.

"Pričali smo o planovima kako da u tim segmentima unapredimo saradnju dve zemlje, u razvoju veštačke inteligencije i njenoj primeni kako u razvoju nauke, tako i u korišćenju od strane startapa", rekao je Jovanović.

Takođe, razgovarali su, kako ističe, o BIO4 kampusu i planovima za početak izgradnje ovog kampusa.

"U Srbiji se sada radi na izmeni Zakona o strancima. Želimo da olakšamo ulazak stranaca u našu zemlju, da napravimo potpuno elektronsku uslugu i omogućimo preko portala elektronske usluge svima koji žele da dođu u Srbiju da za samo nekoliko sati dobiju odgovarajuću vizu ili dozvolu za boravak", kaže Jovanović. 

Tokom jučerašnjeg dana, premijerka je imala priliku da razgovara i sa predsednikom Interpola general-majorom Ahmedom Naserom el Raisijem, kao i sa ministrom za kabinetske poslove u Vladi UAE, El Gargavijem.

Ana Brnabić i predsednik Interpola El Raisi konstatovali su, na jučerašnjem sastanku u Dubaiju, da postoji visok stepen saradnje Srbije i Interpola i dogovorili se da se radi na njenom dodatnom unapređivanju. 

уторак, 07. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара