Pomoćnik ministra sprečen da pređe most na Ibru

Pomoćnik ministra za Kosovo i Metohiju Bojan Anđelković sprečen da pređe glavni most na Ibru. Regionalni portparol Kosovske policijske službe Besim Hoti objasnio da je ta služba postupala po nalogu kosovske Vlade, jer poseta nije bila uredno prijavljena.

Kosovska policijska služba sprečila je jutros pomoćnika ministra za Kosovo i Metohiju Bojana Anđelkovića da pređe glavni most na Ibru i onemogućila njegov put ka Peći gde je nameravao da obiće povratnička sela.

Kako je Tanjugu rekao regionalni portparol Kosovske policijske službe Besim Hoti, Anđelković je vraćen zato što je ta služba postupala po nalogu kosovske Vlade, jer poseta nije bila uredno prijavljena.

Anđelković je međutim rekao da su posete uredno bile prijavljene 72 sata unapred, ali da ih je, nažalost, zaustavila Kosovska policijska služba.

"Posle dvadesetak minuta zadržavanja saopšteno nam je da nešto nije u redu i da ne možemo da nastavimo put", naveo je Anđelković i dodao da na insistiranje da im se kaže šta nije u redu nisu dobili odgovor, već im je, umesto toga, sugerisano da se vrate odakle su došli.

Anđelković je apelovao na predstavnike međunarodne zajednice na Kosmetu da ulože dodatne napore kako bi prava svih Srba i drugih nealbanaca u pokrajini bila poštovana.

"Ovaj događaj je politički motivisan i bez obzira na ishod moje današnje posete, obećavam da ću sledeće nedelje posetiti povratnička mesta u Metohiji sa ili bez najave", poručio je Anđelković.

Anđelković je objasnio da je cilj njegove današnje posete pružanje podrške procesu registracije povratnika na Kosovo i Metohiju.

Sa Anđelkovićem u kolima bili su i načelnik odeljenja za povratak i humanitarnu pomoć Borivoje Tajić i savetnik Darko Vasić.

Pripadnici Kosovske policijske službe pre tri dana nisu dozvolili članovima Odbora za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije da uđu u južnu srpsku pokrajinu, gde je, u Ranilugu, trebalo da bude održana sednica tog odbora.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво