Sve više srpskih sela bez struje

Bez električne energije ostalo još pet sela u gnjilanskoj opštini. U Šilovu nastavljeni protesti. Vlada Srbije pokušava da reši problem preko međunarodne zajednice. Postoji mogućnost da se Kosovu isporučuje onoliko struje koliko troši srpska zajednica. Albanci za sada ne žele to da prihvate.

U Šilovu se i danas, 20-og dana bez struje, protestovalo, ali im Kosovska policijska služba nije dozvolila blokadu magistralnog puta Gnjilane - Bujanovac.

Šef kancelarije Ministarstva za Kosovo i Metohiju u Kosovskom Pomoravlju Predrag Stojković rekao je agenciji Beta da je bez električne energije ostalo još pet sela u gnjilanskoj opštini.

Pored devet sela koja su ranije ostala bez struje, Kosovska elektroenergetska korporacija je juče isključila napajanje i selima Gornje Kusce, Straža, Stanišor, Melinci i Draganac, rekao je Stojaković i dodao da je bez struje ostalo više od 2.500 Srba.

Prema njegovim rečima "pokušaji da se o rešenju problema sa strujom pregovara sa Euleksom nisu uspeli, jer kažu da nisu nadležni, a KEK nudi ugovore koji nisu prihvatljivi za Srbe".

"Vlada Srbije pokušava da reši problem preko međunarodne zajednice pošto postoji mogućnost da se Kosovu isporučuje onoliko struje koliko troši srpska zajednica, ali Albanci za sada ne žele to da prihvate", rekao je Stojković.

U Kosovskom Pomoravlju 19. dana je bez struje Šilovo, u gnjilanskoj opštini, dok su Mogila, Grnčar i Binač, u vitinskoj opštini, kao i Labljane u opštini Novo Brdo, bez struje više od nedelju dana.

Kosovskopomoravska sela Ranilug, Glogovce, Tomance i Pančelo dobila su večeras električnu energiju, nakon tri dana isključenja.

Od ukupno 73 sela u kojima u opštinama Gnjilane, Novo Brdo, Kosovska Kamenica i Vitina žive Srbi struja je do danas isključena u 12 sela u kojima živi oko 10.000 Srba.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво