Читај ми!

SPC: Patrijarh će u Pećku patrijaršiju otići u skladu sa svojim programom i nahođenjem

Srpska pravoslavna crkva, povodom navoda vlade u Prištini da će patrijarh srpski Porfirije posetiti Kosovo i Metohiju za Božić, saopštava da će u Pećku patrijaršiju i posetu sveštenstvu i vernom narodu Eparhije raško-prizrenske patrijarh otići u skladu sa svojim programom i nahođenjem, koji nisu vezani ni sa jednim političkim kontekstom ili sa bilo kojom ličnošću iz političkog života.

"Njegova svetost će u svoju stavropigijalnu lavru Pećku patrijaršiju i u posetu sveštenstvu i vernom narodu Eparhije raško-prizrenske otići u skladu sa svojim programom i nahođenjem, koji nisu vezani ni sa jednim političkim kontekstom ili sa bilo kojom ličnošću iz političkog života", navodi se u saopštenju SPC.

Dodaje se i da će po unapred utvrđenom programu, patrijarh Porfirije na praznik rođenja Isusa Hrista u ponoć služiti svetu arhijerejsku liturgiju u Hramu Svetog Save na Vračaru.

Kako je prethodno saopšteno na sajtu privremenih institucija u Prištini, premijer privremenih prištinskih institucija dozvolio je srpskom patrijarhu Porfiriju da poseti Kosovo i Metohiju, u okviru priprema za proslavu pravoslavnog Božića.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво