Читај ми!

Nedeljković sa Vučićem: Ne mrzim nikog, samo volim svoju zemlju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa Nikolom Nedeljkovićem, koji je pušten na slobodu nakon šest meseci provedenih u zatvoru u Prištini.

Nikola Nedeljković je zahvalio državi, predsedniku Vučiću i Kancelariji za KiM koji su, kaže, od prvog dana bili uz njega.

"Bitno mi je da kažem da ne mrzim nikoga, kao što su me optuživali i osudili, samo volim i poštujem svoju zemlju, volim svoje i to je to", rekao je Nedeljković.

Predsednik Vučić mu je na početku sastanka ponudio da li hoće da se bavi humanitarnim radom u Kancelariji za KiM ili da radi u Ministarstvu za nauku, tehnologiju i razvoj, uz nastavak školovanja, a Nedeljković je izabrao humanitarni rad.

Vučić je rekao da se za ponude za posao koje je Nedeljković dobio nisu ranije dogovarali.

"Mi se nismo dogovorili, Nikola ovo prvi put čuje, u svakom slučaju kada sam video vaš zagrljaj tog dana toliko mi je značilo, vaš dom u Sremčici mi je bio dom svakog našeg čoveka u Srbiji i gde god da živi, hvala što si imao mirnu, hladnu, ali čvrstu srpsku glavu da to sve izdržiš", rekao je Vučić Nedeljkoviću.

Predsednik je naveo i da će se Nikola Nedeljković voditi u evidenciji kao neosuđivano lice, jer, kako je naveo o Nedeljkoviću nemaju ništa. Imaju, dodaje, pet fotografija, na tri je u beloj majici, a na dve sa zastavom nekog drugog sa trobojkom na kojoj piše: "Nema predaje".

"Pošto im nije bilo dovoljno da ga osude doveli su trojicu lažova da ga optuže da je izgovarao reči mržnje. Nemaju čak ni kako otvara usta. Dobro je da to dete ne mrzi nikoga, što voli svoju otadžbinu. U našoj evidenciji će se voditi kao neosuđivano lice. Što se tiče zakona Srbije, Nikola Nedeljković je čist kao suza", kazao je Vučić. 

Prema njegovim rečima, pred odlazak na Hilandar, 4. ili 5. januara održaće godišnju konferenciju za novinare. 

Dvadesetogodišnji Nedeljković iz Beograda uhapšen je na Vidovdan na Gazimestanu, a na slobodu je pušten pre dva dana

On je 6. septembra osuđen na osam meseci zatvora zbog navodnog "izazivanje etničke mržnje i netrpeljivosti", posle čega je dva meseca proveo u pritvoru. Početkom decembra, Apelacioni sud u Prištini je smanjio kaznu Nedeljkoviću.

"Naš posao je da sada brinemo o Miljanu Adžiću i Slađanu Trajkoviću"

Naš posao je da sada brinemo o Miljanu Adžiću i Slađanu Trajkoviću i da se borimo za njih i nastavićemo to da radimo, rekao je Vučić.

"Ljude koje vidite iz Kancelarije za KiM su vredno radili i borili se za naš narod na KiM. O njima nikada i ne pričamo. Brinuli su o svakoj porodici. Naš posao je da sada brinemo o Miljanu Adžiću i Slađanu Trajkoviću i da se borimo za njih i nastavićemo to da radimo", rekao je Vučić tokom sastanka sa Nikolom Nedeljkovićem, koji je posle šest meseci pušten iz pritvora u Prištini.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи