Читај ми!

Priština zabranila patrijarhu Porfiriju da uoči Božića ode u Pećku patrijaršiju

Vlasti u Prištini zabranile su patrijarhu Porfiriju da doputuje u Pećku patrijaršiju. Patrijarh je saopštio da ne odustaje od namere da služi u Pećkoj patrijaršiji i očekuje da krajnje diskriminatorska odluka bude stavljena van snage.

Patrijarh srpski Porfirije je sa zaprepašćenjem primio vest da su mu vlasti u Prištini danas zabranile da, pred veliki praznik rođenja Hristovog, koji proslavlja ceo hrišćanski svet, doputuje u Pećku patrijaršiju, koja je prvo i vekovno sedište Srpske pravoslavne crkve i manastir kome je patrijarh iguman, odnosno starešina, saopštio je Kabinet srpskog patrijarha.

Navodi se da patrijarh ne odustaje od namere da služi božanstvenu službu u Pećkoj patrijaršiji i da očekuje da ta, kako se navodi, krajnje diskriminatorska odluka bude stavljena van snage i da se prestane sa gaženjem ljudskih prava i verskih sloboda pravoslavnih Srba koji žive u pokrajini, na zemlji svojih predaka, gde srpski narod u kontinuitetu živi najmanje 1.500 godina.

Patrijarh Porfirije se moli Bogu za mir i dobru volju među svim ljudima, a posebno se moli da zavlada mir među Srbima i Albancima na Kosovu i Metohiji, gde vekovima žive zajedno, navodi se u saopštenju iz Kabineta srpskog patrijarha.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво