Читај ми!

Vučić povodom smrti Franka Fratinija: Srbija izgubila istinskog prijatelja

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je telegram saučešća porodici predsednika Ekonomskog saveta Republike Italije, bivšeg šefa italijanske diplomatije Franka Fratinija.

Sa iskrenom tugom primio sam vest o smrti Franka Fratinija, istaknutog italijanskog pravnika i diplomate, koji je svojim znanjem i radom ostavio pečat u evropskim razmerama. Bila je izuzetna čast slušati njegove prijateljske savete, jer je iskreno voleo Srbiju i želeo njen svestrani napredak, napisao je predsednik Vučić u telegramu.

Franko Fratini je bio briljantan poznavalac svetske političke scene i analitičar globalnih kretanja, naveo je Vučić i istakao da je svet izgubio još jednog mudrog čoveka, a Srbija istinskog prijatelja.

"Izražavam duboko saučešće porodici Franka Fratinija, kao i italijanskoj državi", navodi se u telegramu saučešća predsednika Vučića.

Telegram saučešća uputio je i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

"Odlazak Franka Fratinija je gubitak i za Srbiju, jer je ostala bez iskrenog prijatelja i dobronamernog partnera koji je našoj zemlji želeo napredak i punu evropsku afirmaciju. U to je ulagao svoje veliko političko znanje i diplomatski autoritet, kao jedan od lidera italijanske i evropske politike, na čemu smo mu duboko zahvalni. Izražavam iskreno saučešće porodici, prijateljima i poštovaocima Franka Fratinija", naveo je Dačić.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се