Читај ми!

Grčki ministar odbio da održi konferenciju ispred natpisa "Republika Kosovo"

Ministar spoljnih poslova Grčke Nikos Dendijas odbio je da održi konferenciju i da se fotografiše ispred logotipa tzv. Republike Kosovo, prenosi prištinski portal Ekonomija onlajn.

Zbog stava Nikosa Dendijasa promenjeno je mesto gde se obično održavaju konferencije sa gostima u prištinskom ministarstvu spoljnih poslova.

Dendijas je sa kosovskom ministarkom Donikom Gervalom Švarc održao konferenciju na drugoj strani, u konferencijskoj sali, gde nije bilo logoa, već samo grčka i kosovska zastava.

Dendijas i Švarcova nisu zaustavljeni ni da se slikaju na ulazu, kako je to običaj, jer i na njemu piše "Republika Kosovo", navodi Ekonomija onlajn.

Šef grčke diplomatije naveo je na Tviteru da je sa kosovskom ministarkom razgovarao o saradnji u različitim oblastima, regionalnom razvoju i dijalogu Prištine i Beograda.

Dendijas je boravio juče u Beogradu gde se sastao sa srpskim kolegom Ivicom Dačićem. Tada je rekao da sporazumi postignuti u prošlosti moraju da se poštuju.

"Nastavljamo sa podrškom dijalogu između Beograda i Prištine kako bi se postiglo pravnoobavezujuće rešenje. Sporazumi koji su potpisani u prošlosti su važni i moramo da insistiramo da se poštuju. Ovo što sam rekao ponoviću i u Prištini", rekao je grčki ministar, koji je bio i na slavi kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво