Dačić o odluci Bocan-Harčenka da napusti skup: Ne možemo da cenzurišemo goste

Lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić kaže da ta partija ne može da cenzuriše svoje goste da se neko ne bi naljutio, komentarišući objavu ambasadora Rusije Aleksandra Bocan-Harčenka da je napustio nedavni kongres socijalista zbog video-poruke bivšeg premijera Grčke, lidera Sirize Aleksisa Ciprasa u kojem je pominjao Rusiju.

Ivica Dačić je, odgovarajući na pitanja novinara o odluci ruskog ambasadora u Beogradu da napusti kongres socijalista, rekao da njegova stranka ne može da upravlja svojim gostima i da ih cenzuriše.

"Zna se šta je naš politički stav oko toga, ali SPS je deo socijalističkog pokreta, evropskog. To što je (Aleksis) Cipras rekao je benigno u odnosu na to što bi rekli (španski premijer Pedro) Sančes i drugi da smo ih pustili da govore. Nije to moj stav, ali mi ne možemo da cenzurišemo naše goste niti možemo da upravljamo njima, šta će oni da kažu da se neko ne bi naljutio", rekao je Dačić na pres-konferenciji sa Tanjom Fajon u Ministarstvu spoljnih poslova.

Dačić je dodao da je "i on morao svašta da sluša u svetu".

"I svi moramo da se naviknemo da je narativ u ovom trenutku takav, a šta mi mislimo, mi smo suverena zemlja i vodimo svoju suverenu spoljnu politiku", rekao je Dačić.

Ambasador Aleksandar Bocan-Harčenko je pre tri dana na Tviteru objavio da je zbog video-poruke grčkog opozicionara Aleksisa Ciprasa, koja je prikazana učesnicima kongresa SPS, bio prinuđen da na samom početku napusti skup.

"Grk je krenuo s potpuno neosnovanim, lažnim optužbama na račun Rusije, počeo je da blati moju Otadžbinu", napisao je Bocan-Harčenko.

 

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво