Читај ми!

Srbi osmi dan na barikadama – Dejanu Pantiću odbijena žalba, Slađanu Trajkoviću pritvor do 30 dana

Srbi na severu Kosova i Metohije i dalje su na barikadama. Bivšem policajcu u kosovskoj policiji Dejanu Pantiću odbijena žalba na pritvor. Slađanu Trajkoviću, takođe bivšem pripadniku tamošnje policije, koji je uhapšen u četvrtak na severu Kosova i Metohije, određen je pritvor do 30 dana. Policija je demantovala da je juče u Kosovskoj Mitrovici uhapsila bivšeg policajca Zorana Mihajlovića. Razmatra se povratak đaka na nastavu na severu KiM.

Kfor je na Tviteru objavio da pažljivo prati situaciju na severu Kosova i Metohije. Kfor ima sposobnost i osoblje da omogući bezbedno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice, na osnovu Rezolucije 1244 iz 1999. godine, navela je misija na Tviteru.

Direkcija policije u Prištini negirala je da je uhapsila bivšeg policajca Zorana Mihajlovića u Severnoj Mitrovici, kao i da su njeni pripadnici na severu sprečili radnike elektrodistribucije da poprave kvar na električnoj mreži.

Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja negirao je da kosovska policija ima spiskove po kojima hapsi bivše policajce.

Advokat Dejan Vasić, koga je Kancelarija za Kosovo i Metohiju angažovala u slučaju Slađana Trajkovića koji je u četvrtak uhapšen u Severnoj Mitrovici, danas je u Prištini posetio Trajkovića. Vasić je za Kosovo onlajn rekao da mu je takođe dostavio lekove, i dodao da je njegovo zdravstveno stanje za sada stabilno.

Na sastanku načelnika školske uprave Ivana Zaporošca, sa direktorima osnovnih i srednjih škola sa prostora severa Kosova i Metohije, a na preporuku kriznog štaba, doneta je odluka da se uputi zahtev lokalnim samoupravama da se od ponedeljka izvođenje neposredne nastave za učenike osnovnih škola, a onlajn za učenike srednjih škola.

Portparol visokog predstavnika za spoljnu politiku Peter Stano izjavio je da EU nastavlja da radi na deeskalaciji situacije na severu KiM.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво