Читај ми!

Vučić sa Kravinjom o intenziviranju saradnje sa Portugalijom i aktuelnim temama

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa ministrom spoljnih poslova Portugalije Žoaom Gomesom Kravinjom sa kojim je razgovarao o aktuelnim globalnim pitanjima, situaciji u regionu kao i o intenziviranju bilateralne saradnje.

Predsednik Vučić, posle razgovora sa ministrom spoljnih poslova Portugalije Žoaom Gomesom Kravinjom, zahvalio je na kontinuiranoj podršci koju ta zemlja pruža procesu evrointegracija Srbije, istakavši da je članstvo u EU jedan od spoljnopolitičkih prioriteta naše zemlje. 

Ministar Kravinjo je zahvalio na toploj dobrodošlici i poručio da Srbija treba da pripada Evropskoj uniji, kao i da u Portugaliji ima prijatelja na evropskom putu. 

Predsednik Srbije je ovu posetu ocenio kao izuzetno važnu, pogotovo imajući u vidu da ove godine dve zemlje obeležavaju 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa.

Vučić je izrazio uverenje da će se intenzitet političkog dijaloga i dinamika bilateralnih poseta povećati, čime bi se dodatno potvrdili prijateljski odnosi naše dve zemlje, a saradnja konkretizovala u svim oblastima od zajedničkog interesa, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Kravinjo je dodao da je došao kako bi čuo i bolje razumeo stavove i poziciju Srbije prema brojnim važnim pitanjima. Sagovornici su se saglasili da ekonomska saradnja Srbije i Portugalije nije dovoljno razvijena i da značajno zaostaje za tradicionalno dobrim političkim vezama dveju zemalja, ali i da obe države mogu imati koristi od stvaranja novih poslovnih prilika i produbljivanja ekonomske saradnje, budući da za to svakako ima potencijala.

Govoreći o situaciji na Kosovu i Metohiji, predsednik je naglasio da je Beograd posvećen očuvanju mira i stabilnosti, te da ostaje privržen pronalaženju rešenja dijalogom. U tom smislu, predsednik Vučić je posebno istakao da Srbija posvećuje punu pažnju i sveobuhvatnom unapređenju regionalne saradnje, koja neposredno doprinosi zajedničkom razvoju Zapadnog Balkana i njegovom napretku na putu evropskih integracija.

Predsednik je iskoristio priliku da ponovi otvoreni poziv za posetu predsednika Marsela Rebela de Soze, naglasivši da bi njegov dolazak u Srbiju dao dodatni impuls daljem razvoju bilateralnih i ekonomskih odnosa Srbije i Portugalije, navedeno je u saopštenju.

"U godini kada obeležavamo važan jubilej, 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, sa zadovoljstvom sam poželeo dobrodošlicu ministru Kravinju sa kojim sam razgovarao o aktuelnim globalnim pitanjima, situaciji u regionu, ali i o modalitetima intenziviranja saradnje između naše dve zemlje", napisao je Vučić na Instagram nalogu buducnostsrbijeav.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи