Читај ми!

Porodica Pantić: Dejanova nevinost se može lako dokazati - ukoliko suđenje bude pravično

Porodica Dejana Pantića, bivšeg kosovskog policajca uhapšenog na Jarinju, kome je sud u Prištini odredio meru pritvora od 30 dana, već pet dana nema informacije o njegovom zdravlju. Euleks je saopštio da su mu dostavljeni lekovi, a supruga i sin tvrde da je nevin i nadaju se da će na sudu to i dokazati.

Oko zgrade u naselju tri solitera u severnoj Mitrovici, gde živi porodica uhapšenog policajca Dejana Pantića, patrole kosovske policije stoje još uvek. U stanu supruga Suzana i sin Predrag, u neverici zbog onoga što im se u trenutku dogodilo. Suzana kaže da su njenog supruga po povratku iz Raške policajci na Jarinju pozvali na informativni razgovor, a njoj rekli da sačeka u kolima.

"Stigao je beli džip, ljudi koji nisu bili u tim uniformama u kojima su na prelazu, ili je to bila neka specijalna jedinica, ne znam. Izašli su kroz 15 minuta, čekajući tu, izveli su Dejana sa lisicama na rukama, strpali ga u taj džip i odvezli ga u nepoznatom pravcu", kaže supruga Suzana Pantić.

Vest da policija i tužilaštvo Dejana terete za oganizovanje terorističkih napada na policiju kod Kancelarije izborne komisije u gradu na Ibru Suzana je saznala od advokata i preko medija.

"Ja stvarno ne mogu to da shvatim da je ratni zločinac. Mi smo jedna poštena porodica, od svog rada smo iškolovali troje dece. Moj Dejan nema ni jednu tačku ni mrlju, ni u karijeri, ni u životu. Pitajte celu Mitrovicu za Dejana Pantića koji je stari Mitrovčanin, rođen ovde, potiče iz stare radničke porodice - da li neko ima lošu reč da kaže za njega", kaže Suzana.

Dejanov sin Predrag objašnjava da je njegov otac uhapšen kada se vraćao iz nabavke lekova i namirnica.

"Gde ćete veći dokaz, čovek je prešao administrativni prelaz i na povratku najnormalnije, zato što zna da nema jednu tačku... On je prešao bez razmišljanja, krenuo je po lekove i namirnice, u povratku su ga uhapsili. Sam taj čin da ga oni nisu uhvatili odmah nego posle dva, tri sata po povratku... Znači, da je on nešto kriv - on je mogao da pobegne i da ode i da se ne vrati nikad. Ali to je dovoljan apsurd u celoj ovoj situaciji", ističe Predrag.

Ukoliko suđenje bude pravično, nevinost Dejana Pantića se lako može dokazati, tvrdi njegov sin.

"On je tog dana bio u gradu sa prijateljima, 101 alibi on ima, što oni nisu uopšte sagledali. Da li je ili nije trenutak za to sagledavanje ili će to naknadno da rade, pošto je bilo samo davanje izjave... On je bio po gradu, uputio se ka kući, zna se tačno trasa njegovog kretanja, advokat je rekao to na davanju izjave. Grad je prepun kamera, znači sve to može da se dokaže, vreme detonacija, gde je on bio i pre toga. Znači, on je bio po gradu u trenutku detonacije, bio je 700, 800 metara - kilometar od tog Dolčevita kafića", navodi supruga Suzana.

Pantića politika nije interesovala niti je ikada dovođen u vezu sa bilo kakvim stranačkim aktivnostima. Ono što se njemu desilo, sutra može da se dogodi svakom Srbinu, poručuje njegova porodica.

Iako iz tužilaštva u Prištini ni porodici ni advokatu niko nije pokazao niti uručio rešenje o određivanju pritvora, Pantići dodaju da je pravda dostižna, te da će se nevinost bivšeg kosovskog policajca na sudu i dokazati.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво