Читај ми!

Glavni odbor Narodne stranke, ključni zadatak priprema za naredne lokalne izbore

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić istakao je na sednici Glavnog odbora da je ključni zadatak te stranke jačanje organizacije i priprema za naredne lokalne izbore, koji će biti održani krajem 2023. godine ili početkom 2024. godine".

Vuk Jeremić je na sednici Glavnog odbora Narodne stranke održanog u opštini Stari grad rekao da strance u Srbiji zanimaju jedino Kosovo i litijum, a predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ostane na vlasti, dok je sve van tog trougla „predstava i dimna zavesa", a da tu trgovinu može da spreči jedino narod kroz politički artikulisanu akciju. 

"Narodna stranka je politička organizacija i snaga koja je u stanju da narodni gnev pretoči u promenu vlasti i sistema na izborima. Zato je ključni zadatak Narodne stranke jačanje organizacije i priprema za naredne lokalne izbore, koji će biti održani krajem 2023. godine ili početkom 2024. godine", istakao je Jeremić.

Naveo je da je na Kosovu i Metohiji danas još jedan težak dan za Srbe, jer se opet puca i napeto je, a da ljudi kako je rekao žive u „potpunom ludilu suočeni sa pritiscima Albanaca i bombardovani obraćanjima iz Beograda, koja za svoju posledicu imaju još veću zabrinutost".

"Suština je da je aktuelno teško stanje za Srbe, SPC i interese države Srbije na Kosovu i Metohiji posledica desetogodišnje politike puzajućeg priznanja samoproglašenog `Kosova` kojom je jedna po jedna stvar prisustva države predavan da bi se kupilo još godinu ili dve na vlasti, a zauzvrat nije dobijano ništa", rekao je Jeremić.

Ocenio je da smo 2012. godine na severu imali i srpsku policiju i srpsko pravosuđe, a da danas opstanak Srba zavisi od ucenjenih ljudi.

"Danas se preko televizije govori zahtevu za povratak do 1.000 vojnika i policajaca na Kosovo i Metohiju po Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN, ali se u istom dahu kaže 'znam da to neće prihvatiti', što znači 'nisam ozbiljan, slobodno me odbijte'", rekao je Jeremić.

Istakao je i da je danas poslednja linija odbrane Srbije na Kosovu i Metohiji članstvo samoproglašenog Kosova u UN.

"To je jedna jedina stvar koju režim još nije uspeo da preda i to je jedino što se od njega traži. Zato smo predložili da se to pitanje skloni sa dnevnog reda slanjem pisama predsednicima Rusije i Kine u kojima predsednik Srbije zahteva da ulože veto na članstvo samoproglašenog Kosova u UN ako to ikada dođe na dnevni red Saveta bezbednosti. Vučić je obećao da će poslati ta pisma, ali to još nije učinio", kazao je Jeremić.

Naveo je da je čvrsta politika Narodne stranke po pitanju Kosova i Metohije ponekad čini da tu stranku neki "svrstavaju u redove ekstremne desnice".

"To je nonsens. Čvrst stav o suverenitetu i teritorijalnoj celovitosti zemlje nije ideološko opredeljenje, već elementarna pretpostavka državnosti. Španski socijalisti, narodnjaci, desničari i liberali imaju identičan stav po pitanju otcepljenja Katalonije. Nađite mi jednog političara, lekara, taksistu, penzionera ili studenta sa Kipra, koji će vam reći da je turska okupacija severa ostrva koja traje već 50 godina 'realnost', i da bi od sna od ujedinjenju trebalo odustati", rekao je Jeremić.

Podsetio je na reči pripisane Svetom Savi - da je Istok mislio da smo Zapad, a Zapad da smo na Istoku, dok je Srbija sudbinom predodređena da bude Istok Zapadu i Zapad Istoku, i da ostane svoja na svome.

Ocenio je da je slična na neki način, i sudbina Narodne stranke.

"Građanisti na nas gledaju kao desnicu, a desnica kao građaniste, a naša sudbina je da budemo desno krilo građanske Srbije i građansko krilo desnice. Sve dok ta dva krila ne budu u koordinaciji, Srbija neće moći da sa sebe otrese paučinu i uzleti. To je naša misija - da nakon što odvojimo žito od kukolja, pomirimo, ujedinimo i iz blata podignemo Srbiju", dodao je Jeremić.

Citirao je pisca Mešu Selimovića, koji je rekao da "čovek postaje slobodan svojom odlukom, otporom i nepristajanjem."

"Mi smo svoju odluku doneli, saopštili je narodu i održali reč. Ne pristajemo na pljačku, bahatost, bezobrazluk i izdaju. Tome pružamo otpor, kakav ga danas niko ne pruža u Srbiji. Nastavićemo da ga pružamo, na svakom koraku, svim srcem i po svaku cenu. Mi smo slobodni ljudi, ovo je slobodna stranka, a nećemo stati dok cela Srbija i sav naš narod ne bude slobodan", zaključio je Jeremić.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво