Читај ми!

Vučić: Šaljemo KFOR-u zahtev da obezbedi prisustvo srpskih snaga na KiM, očekujte najveće pritiske na Srbiju posle 17. decembra

Predsednik Aleksandar Vučić, koji se obratio javnosti zbog poslednjih događanja na Kosovu i Metohiji, izjavio da je ukazao međunarodnim partnerima na bezobzirnost Prištine, povodom hapšenja policajca Dejana Pantića, sa čijom je suprugom Suzanom je razgovarao. Predsednik je istakao da je usaglašen tekst zahteva koji će biti poslat komandantu Kfora za povratak određenog broja pripadnika srpske vojske i policije na teritoriju KiM u skladu sa Rezolucijom SB UN 1244.

Aleksandar Vučić obratio se naciji iz zgrade Generalnog sekretarijata predsednika Republike povodom nove krize na Kosovu i Metohiji, nastale u četvrtak posle upada specijalaca kosovske policije u severni deo Kosovske Mitrovice.

Srbi su danas, u znak protesta zbog hapšenja bivšeg pripadnika kosovske policije Dejana Pantića, na više lokacija u severnom delu Kosova i Metohije postavili barikade.

Potom, predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani je posle sastanka sa političkim partijama rekla da su se dogovorili da vanredni izbori na severu budu odloženi za april.

Više od 300 naoružanih specijalaca kosovske policije u pratnji oklopnih vozila ušlo je u četvrtak uveče iz Južne u Severnu Mitrovicu.

Prethodno su zabeleženi incidenti u četiri opštine na severu zbog upada članova izbornih komisija u opštinske prostorije u pratnji naoružanih specijalaca. 

Beograd je oštro osudio potez Prištine i poručio da ima pravo i nameru da na KiM vrati svoje snage.

Iz međunarodne zajednice su osudili nasilje i pozvali na uzdržanost.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво