Читај ми!

Petković: Hapšenje Pantića je Kurtijeva brutalna odmazda i zastrašivanje Srba

Pripadnici Kurtijeve kosovske policije uhapsili su danas na administrativnom prelazu Jarinje Dejana Pantića, bivšeg pripadnika kosovske policije koji je 5. novembra zajedno sa svojim kolegama napustio ovu instituciju, a koji je do tada bio angažovan u policijskoj stanici u Kosovskoj Mitrovici, rekao je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

U Petkovićevom saopštenju se navodi da je Dejan Pantić sa suprugom danas u prepodnevnim satima otišao u Rašku da obavi privatne obaveze, normalno prešao prelaz i u povratku su mu policajci stavili lisice na ruke i odveli ga prema poslednjim informacijama u bazu kosovske policije u blizini prelaza.

"Reč je o brutalnoj odmazdi i zastrašivanju od strane Aljbina Kurtija koji je rešio da sada progoni srpske policajce kojima, bez ikakvih osnova i dokaza, pokušava da pripiše dela sa kojima nemaju nikakve veze ne bi li tako pokušao da zastraši sve Srbe koji ne žele da trpe njegov teror i kršenje sporazuma. Time Kurti želi da im se osveti za to što su napustili sve institucije na severu, uključujući i policiju", ističe Petković.

Petković je dodao da je o, kako je naveo, "brutalnoj primeni sile, odmazde i zastrašivanja obavestio sam odmah i Miroslava Lajčaka, a obavestićemo i sve relevantne međunarodne predstavnike sa jasnim zahtevom da se osveta i odmazda prema Srbima odmah zaustavi i da se Srbima garantuje bezbednost".

"Nakon upada i slanja svojih do zuba naoružanih jedinica u Kosovsku Mitorivcu, slanja Rosu blindiranih vozila u dečji vrtić u Leposaviću, specijalaca sa prstom na obaraču u Veliku Hoču, sada je Kurti počeo da hapsi Srbe nemoćan da ih natera da mu se povinuju i vrate u njegove institucije", naveo je Petković.

Direktor Kancelarije za KiM je poručio da je "jasno da Kurti želi nemire, incidente, novu krizu i haos jer se samo time hrani i tako opstaje na vlasti, ali mu to neće poći za rukom".

"Neće Srbi biti glineni golubovi njegovih suludih poteza, u to neka bude uveren", naveo je Petković.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво