Читај ми!

Brnabić: Vučić još nije doneo odluku da li ide u Tiranu, smatram da treba da ode

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić još nije doneo odluku o odlasku na Samit EU-Zapadni Balkan i naglasila da smatra da je važno da ode tamo jer niko nema kredibilitet i ne može da se suoči sa licemerjem kao on.

Ana Brnabić je gostujući u "Hit tvitu" na TV Pinku podsetila da je predsednik Vučić, posle odluke premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da Nenada Rašića imenuje za ministra, rekao da neće putovati u Tiranu na Samit koji počinje 6. decembra.

"Rekla sam mu da treba da ide i da ih udari sa svim tim podacima", rekla je premijerka i dodala da misli da Vučić razmišlja o tome.

Kako kaže, "lako je reći neka ide, lepo je reći trebalo bi predsednik da ide, ali on će trpeti sve te pritiske, prolaziti kroz licemerje, moraće da trpi sve te laži, a mora da sačuva interese Srbije, da ne ugrozi investicije, stabilnost zemlje".

Situacija je teška, rekla je predsednica Vlade Srbije.

"To je teret koji predsednik mora da ponese. Mislim da im niko bolje od njega ne kaže u lice istinu i plastično im ne objasni situaciju", rekla je ona i naglasila da Vučić upravo može to da učini baš onako kako je uspeo da se izbori da KiM ne bude zatvoreno pitanje.

Naglasila je da predsednik može sve to da uradi jer je on i niko drugi uspeo da osmisli i implementira kampanju otpriznavanja nezavisnosti tzv. Kosova.

Svi možemo da se busamo u grudi da smo uradili nešto, ali otpriznavanja je smislio predsednik Vučić i isplanirao sve strateški, rekla je ona.

"Zato mi je važno da on bude u Tirani, važno je da bude on jer niko nema takav kredibilitet kao on, kada god se vidim sa bilo kojim liderom on kaze, voleo Vučića ili ne, da je Aleksandar Vučić jedan od najuticajnijih lidera Evrope", rekla je Brnabić.

"On će ih najbolje suočiti sa njihovim licemerjem, volela bih da budem muva u sobi da čujem šta će im reći", kazala je premijerka.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je ranije danas da će predsednik Srbije odluku o tome da li će učestvovati na samitu u Tirani doneti posle sutrašnjeg sastanka sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

уторак, 19. март 2024.
3° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво