Читај ми!

Miroslav Lajčak u poseti Beogradu, sastaje se sa predsednikom Vučićem

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslav Lajčak stiže u posetu Beogradu. Sastaće se sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, a razgovaraće i sa ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem.

Sastanak Aleksandra Vučića i Miroslava Lajčaka biće održan u 11 časova u zgradi Predsedništva.

Nakon sastanka, kako je saopšteno, medijima će biti prosleđeno saopštenje.

Sa specijalnim predstavnikom Evropske unije razgovaraće i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. Taj sastanak planiran je za 13 časova.

Ministar Dačić izjavio je da će predsednik Vučić odluku o tome da li će učestvovati na samitu Evropske unije i Zapadnog Balkana u Tirani doneti posle sastanka sa Lajčakom.

Premijerka Ana Brnabić poručila je da predsednik Vučić još nije doneo odluku o odlasku na samit i naglasila da smatra da je važno da ode u Tiranu, jer niko nema kredibilitet i ne može da se suoči sa licemerjem kao on.

Posle imenovanja Nenada Rašića za ministra u kosovskoj vladi, na KiM su se podigle nove tenzije. Predsednik Vučić je imenovanje Rašića ocenio kao "sramno" i da je to "najblaža reč koja može da se upotrebi", kao i da neće učestvovati na samitu u Tirani.

Situacija na KiM bila je tema i razgovora predsednika Vučića sa evropskim komesarom za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheljijem.

Nakon tog sastanka predsednik je rekao da će u narednim danima doneti odluku o odlasku u Tiranu, a Varhelji je poručio da je Srbija potrebna za stolom u Tirani.

Samit Evropske unije i Zapadnog Balkana održaće se sutra u Tirani.

уторак, 19. март 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво