Читај ми!

Predsednici Srbije i Azerbejdžana, Vučić i Alijev: Veže nas prijateljstvo i strateško partnerstvo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u zvaničnu posetu predsednika Azerbejdžana Ilhama Alijeva, sa kojima je razgovarao o svim važnim temama, među kojima su saradnja u oblasti energetike i produbljivanje partnerstva. Potpisano sedam bilateralnih dokumenata. Azerbejdžan je pouzdan partner Srbije, a dve zemlje nepokolebljivo čuvaju teritorijalni integritet i podržavaju se u međunarodnim organizacijama, rekao je Vučić. Uzajamna podrška teritorijalnom integritetu i suverenitetu jasna i neće se menjati ni ubuduće, istakao je Alijev poručivši: "Naše prijateljstvo će biti večno."

Azerbejdžanski predsednik Ilham Alijev boravi u zvaničnoj poseti Srbiji, tokom koje se očekuje dodatno produbljivanje saradnje Srbije i Azerbejdžana.

Alijeva je na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu dočekao predsednik Srbije, uz crveni tepih i postrojenu gardu Vojske Srbije.

Ceremonija svečanog dočeka azerbejdžanskog predsednika održana je ispred Palate "Srbija", nakon čega je usledio tet-a-tet sastanak dvojice predsednika.

Usledio je plenarni sastanak delegacija Srbije i Azerbejdžana.

Posle podneva je održana ceremonija potpisivanja sedam bilateralnih dokumenata, nakon čega su se predsednici dve zemlje obratili medijima.

Uoči posete predsednika Alijeva, u Beogradu je ove sedmice održan poslovni forum Srbija–Azerbejdžan na kojem je istaknutno da su ekonomski i politički odnosi dve zemlje u stalnom usponu i da će poseta predsednika Azerbejdžana te odnose dodatno produbiti i otvoriti novu stranicu u saradnji.

Na forumu je učestvovalo 20 srpskih i 11 kompanija iz Azerbejdžana, a kako je rečeno, vrednost ukupne trgovinske razmene dve zemlje ove godine dostigla je rekordnih 48 miliona evra.

Bilateralni odnosi Srbije i Azerbejdžana uspešno se razvijaju u dužem periodu, a krajem godine biće obeleženo 25 godina diplomatskih odnosa dve zemlje.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво