Читај ми!

Stoltenberg: Kfor ostaje na oprezu

Eskalacija na Kosovu i Metohiji se mora izbeći, Kfor ostaje na oprezu, poručio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg posle razgovora sa šefom diplomatije EU Žozepom Boreljom.

Jens Stoltenberg je razgovarao sa visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku Žozepom Boreljom, nakon neuspešnih razgovora Beograda i Prištine u Briselu.

"Razočarani smo što nije bilo moguće rešiti spor oko registarskih tablica. Sada je vreme za odgovornost i pragmatična rešenja. Eskalacija se mora izbeći. Kfor ostaje na oprezu", objavio je Stoltenberg na Tviteru.

Borelj je danas posle sastanka predsednika Srbije Aleksadra Vučića i premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, izjavio da posle mnogo sati razgovora Beograd i Priština nisu došli do dogovora.

Najavio je da će informisati kolege u EU i međunarodne partnere o ponašanju strana u razgovorima i nedostatku poštovanja međunarodnih pravnih obaveza, što se, napominje, posebno odnosi na Prištinu.

Predsednik Aleksandar Vučić, u obraćanju nakon neuspeha pregovora u Briselu, poručio je Srbima na Kosovu i Metohiji da je važno da se sačuva mir.

Ako protestuju, da protestuju mirno i demokratski, da damo sve od sebe da sačuvamo mir, istakao je Vučić.

Priština je najavila da će kažnjavati vlasnike vozila srpskih registarskih oznaka od 22. novembra, od osam sati ujutro.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи