Читај ми!

Pomeren rok za prijavu kandidata za izbore u četiri severne opštine na KiM

Centralna izborna komisija u Prištini produžila je do 25. novembra rok prijave kandidata za predsednike opštine Severna Kosovska Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić, za vanredne izbore zakazane za 18. decembar.

"Odlukom CIK-a, rok za podnošenje zahteva za overu političkih subjekata i kandidata, za koji se očekivalo da se završi 21. novembra, pomeren je do 25. novembra 2022. godine. Shodno tome, rok za donošenje odluke CIK-a o overi ili odbacivanju prijava političkih subjekata i kandidata pomeren je sa 26. novembra na 28. novembar 2022. godine", navodi se u saopštenju.

Takođe, CIK je promenio i rok za imenovanje opštinskih izbornih komisija u četiri opštine u kojima će se izbori održati. Odlukom CIK-a ovaj rok će biti odložen do 28. novembra 2022. godine.

Do sada, 21. novembra, CIK je prihvatio dve prijave za overu.

Politički subjekt Demokratska partija Kosova prijavio se za učešće na vanrednim izborima i dostavio imena četiri kandidata za gradonačelnike u opštinama Severna Mitrovica, Zubin Potok, Leposavić i Zvečan, dok je drugi politički subjekat Građanska inicijativa Mitrovica podneo zahtev za učešće na vanrednim izborima za gradonačelnika opštine Severna Mitrovica.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво