Читај ми!

Petković: Verifikovanje mandata Srpske liste ne znači njihov povratak u parlament

Odluka predstavnika Srpske liste da danas u prištinskom parlamentu izvrše tehničku varifikaciju mandata nikako ne znači vraćanje te liste u prištinske institucije, već osujećenje Kurtijevog plana da njihova mesta popuni Srbima koji podržavaju Prištinu, a ne Beograd, poručio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Petar Petković je naveo da su razlog verifikacije mandata nova saznanja da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti sprema, kako kaže, pakleni plan osvete srpskom narodu na KiM.

"Reč je o listama Rašića, Petkovića i Rade Trajković, političkim partijama koje su apsolutno minorne, koje gotovo ne postoje na Kosovu i Metohiji, za koje je na poslednjim izborima glasalo negde između 0,17 i 0,05 odsto srpskog naroda na KiM, reč je predstavnicima političkih partija koji su na nivou statističke greške", kazao je Petković novinarima u Palati Srbija.

Dodao je da su predstavnici Srpske liste verifikovali mandate i odmah napustili Skupštinu kako bi se zadržala ta mesta u parlamentu i kako Kurti ne bi mogao da započne promenu tzv. ustava Kosova kojim su zagarantovana određena prava srpskom narodu na KiM.

"Ukoliko bi se ostvario scenario da u tim poslaničkim klupama sednu Rašićevi ljudi, Rada Trajković, ljudi Slaviše Petkovića koji nemaju nikakav legitimitet i za koje gotovo niko nije glasao na KiM dogodilo bi se da Kurti odmah krene u promenu ustava i člana 144 gde bi oduzeli to najjače oružje koje ima Srpska lista i predstavnici srpskog naroda na KiM", objasnio je Petković.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво