Читај ми!

U tužilaštvo u Mitrovici premeštena tri tužioca iz drugih sredina na KiM

Nakon ostavke srpskih tužilaca, vršilac dužnosti glavnog tužioca u Prištini Besim Keljmendi doneo je odluku o vanrednom premeštaju tri tužioca iz drugih osnovnih tužilaštava u Osnovno tužilaštvo u Mitrovici na privremeni period.

"U cilju podrške, normalnog i efikasnog funkcionisanja Osnovnog tužilaštva u Mitrovici, prebačeni tužioci radiće u Opštem odeljenju Osnovnog tužilaštva Mitrovice, koje je više pogođeno ponudom ostavki tužilaca srpske nacionalnosti", navodi se u saopštenju glavnog tužioca.

U zavisnosti od okolnosti, glavni tužilac će odmah postupiti u skladu sa zakonom, situacijom i potrebama Osnovnog tužilaštva u Mitrovici, podvlači se u odluci.

Ranije danas, Srpska lista saopštila je da neće učestvovati na izborima koje je Priština raspisala za gradonačelnike četiri opštine na severu Kosova i Metohije.

Predstavnici Srba sa severa Kosova i Metohije su zbog poteza Prištine napustili sve političke institucije - skupštinu i vladu privremene uprave u Prištini, kao i četiri opštine na severu KiM i pravosudne organe, policiju i administraciju.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво