Читај ми!

Osmani pozvala na konsultacije o vanrednim izborima za predsednike četiri opštine na severu KiM

Predsednica u Prištini Vjosa Osmani pozvala je političke subjekte da odrede datum vanrednih izbora za predsednike opština Severna Mitrovica, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok, nakon što su predsednici tih opština početkom ove sedmice podneli ostavke.

"Predsednica Osmani poziva političke subjekte da odrede datum vanrednih izbora za predsednike opština na severu zemlje. Uzimajući u obzir zakonske rokove predviđene važećim zakonodavstvom, ona je danas uputila pozive političkim subjektima na konsultacije o određivanju datuma vanrednih izbora za gradonačelnike opština Severna Mitrovica, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok", kaže se u saopštenju iz kancelarije Vjose Osmani.

Konsultativni sastanak sa političkim subjektima biće održan 14. novembra.

U saopštenju se dodaje da je poziv upućen nakon što su gradonačelnici opština Severna Mitrovica, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok podneli ostavke na svoje funkcije.

"Ostavke su podnete Ministarstvu administracije lokalne samouprave, o čemu je obaveštena i kancelarija predsednika. Očekuje se da će, nakon konsultacija sa političkim partijama, predsednica Osmani u zakonskim rokovima raspisati datum vanrednih izbora za načelnike ove četiri opštine", navodi se u saopštenju.

Predsednici četiri severne opštine podneli su ostavke, u sklopu kolektivne odluke Srba na severu Kosova i Metohije da napuste kosovske institucije, nezadovljni poslednjim odlukama vlade u Prištini o obaveznoj preregistraciji vozila sa srpskih na lokalne tablice, smene komandira policije regiona sever Nenada Đurića i neformiranja Zajednice srpskih opština.

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи