Читај ми!

Borko Stefanović sa ambasadorom Ukrajine o parlamentarnoj saradnji

Predsednik Odbora za spoljne poslove Borko Stefanović razgovarao je sa ambasadorom Ukrajine u Srbiji Volodimirom Tolkačem o intenziviranju saradnje među resornim odborima i grupama prijateljstava parlamenata Srbije i Ukrajine.

Borko Stefanović i Volodimir Tolkač su se složili da bi bilo korisno da poslanici razmene iskustva, prvo na nivou odbora za spoljne poslove, a zatim da se odnosi intenziviraju kroz formiranje i rad poslaničkih grupa prijateljstava u oba parlamenta.

Složili su se i da bi razmena iskustava Srbije i Ukrajine u pogledu procesa evropskih integracija bila od velike važnosti za dalju evropsku perspektivu obe države, ali i čitavog Zapadnog Balkana, saopšteno je iz parlamenta.

Na sastanku je bilo reči i o aktuelnoj situciji u Ukrajini, kao i o poslednjim događajima na Kosovu i Metohiji nakon izlaska Srba iz privremenih institucija u Prištini.

"Ono što su Srbi sa KiM uradili je bilo očekivano i logično, jer se sa ugnjetavanjem otišlo predaleko. Priština ne ispunjava obaveze preuzete sporazumima koji su postignuti sa Beogradom, posebno u pogledu formiranja Zajednice srpskih opština", ocenio je Stefanović.

Ambasador Tolkač ponovio je stav svoje države koji se ogleda u punom poštovanju teritorijalnog integriteta Republike Srbije, a predsednik Odbora Stefanović zahvalio se na tome, ocenivši ovakav stav kao pokazatelj prijateljstva dva naroda.

"Imate podršku da približimo naše narode, posebno u teškim vremenima, a pretpostavka tome je da zajednički radimo na jačanju međusobnih odnosa", poručio je Stefanović.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи