Читај ми!

Kurti ponovo poziva Srbe da ne napuštaju institucije

Premijer u Prištini Aljbin Kurti pozvao je srpske zvaničnike da ne napuštaju kosovske institucije, tvrdeći da su oni koji nalažu napuštanje institucija, kako je rekao, oni kojima smetaju zakonitost i ustavnost.

Aljbin Kurti je na početku današnje sednice vlade rekao da je na severu KiM do sada izrečeno 1.012 opomena vlasnicima vozila srpskih tablica sa nazivima gradova na Kosovu i Metohiji.

"Mi smo odgovorna vlast, protiv svih kriminalaca, posvećena razvoju, integraciji, jednakosti za sve, poštovanju prava manjina i služenju građanima bez razlike i diskriminacije. Oni koji nalažu napuštanje kosovskih institucija su oni kojima smetaju zakonitost i ustavnost, borba protiv kriminala i korupcije u našoj zemlji", rekao je Kurti, a prenose mediji na albanskom.

Na severu Kosova i Metohije sve više Srba podnosi ostavke na svoja radna mesta i napušta privremne prištinske institucije, nakon jednostrane odluke Prištine o registarskim tablicama, smene Nenada Đurića, izgradnje baza na severu KiM, kao i kršenja prava Srba i Briselskog sporazuma. 

Nakon političkih predstavnika, policajaca, sudija i tužilaca, danas su ostavke podneli i viši službenici opštinskih izbornih komisija

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво