Читај ми!

Vučević sa Hilom: Uzlazni trend međusobnih odnosa

Ministar odbrane Miloš Vučević u razgovoru sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu Kristoferom Hilom istakao je da dve zemlje imaju uzlazni trend bilateralnih odnosa, kao i da je njihov tradicionalno najplodotvorniji deo saradnja u oblasti odbrane.

Miloš Vučević je naglasio da visoko vrednujemo dosadašnju saradnju u oblasti zajedničkih vojnih vežbi i obuka, kao i donacije američke strane za sistem odbrane Srbije, prenosi se u saopštenju ministarstva odbrane.

Istakao je i da Srbija nastavlja da vodi balansiranu politiku odbrane i neprestano radi na unapređenju i daljem kvalitativnom razvoju odnosa u oblasti odbrane sa svim državama i međunarodnim organizacijama, u skladu sa dugoročnim strateškim opredeljenjem Srbije – da zadrži status vojno neutralne države.

Naveo je i da naša zemlja odgovorno i primereno jača sopstvene odbrambene kapacitete, pri čemu najviše rukovodstvo pruža maksimalnu podršku opremanju, modernizaciji i unapređenju operativnih i funkcionalnih sposobnosti Vojske Srbije.

Ambasador Hil izrazio je nadu da će dve zemlje u narednom periodu podići saradnju na viši nivo u svim oblastima od zajedničkog interesa, zaključuje se u saopštenju ministarstva. 

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво