Читај ми!

Dačić i admiral Bauer o saradnji Srbije i NATO-a

Prvi potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je sa predsedavajućim Vojnog komiteta NATO admiralom Robom Bauerom o saradnji Srbije i NATO, saopštilo je Ministarstvo.

Tokom sastanka Ivica Dačić i Rob Bauer razmenili su mišljenja o aktuelnom stanju i perspektivi partnerske saradnje Republike Srbije i NATO-a, bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i aktivnostima NATO vođene misije Kfor, kao i aktuelnim pitanjima regionalne, evropske i globalne bezbednosti.

Ukazano je na značaj redovnog održavanja dijaloga predstavnika naše zemlje sa zvaničnicima političkih i vojnih struktura NATO-a, što doprinosi boljem međusobnom razumevanju, posebno kada se radi o najvažnijim pitanjima od interesa za Srbiju, ali i za stabilnost u regionu.

Posebno je naglašeno da Srbija podržava i ceni angažovanje Međunarodnih bezbednosnih snaga (Kfor) u južnoj pokrajini u striktnom, potpunom i nepristrasnom sprovođenju mandata koji je utvrđen i dodeljen Kforu na osnovu Rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244.

Admiral Bauer je ocenio da razmena najboljih praksi i znanja u oblastima poput energetske i ekološke bezbednosti, sajber odbrane i otpornosti, zaštite kritične infrastrukture i borbe protiv terorizma, može samo unaprediti saradnju NATO-a i Srbije.

Obostrano je konstatovano da Srbija i NATO dele zajednički interes očuvanja mira i stabilnosti u regionu, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи