Читај ми!

Bisljimi: Policija mi pred Beogradom rekla da se vratim "iz bezbednosnih razloga"

Zamenik premijera u Prištini Besnik Bisljimi izjavio je da nije mogao da poseti Beograd i učestvuje na međunarodnom forumu, jer mu je na oko 100 kilometara pre glavnog grada rečeno da se vrati "iz bezbednosnih razloga".

Besnik Bisljimi, koji je i glavni pregovarač Prištine u dijalogu sa Beogradom, izjavio je medijima u Prištini da je zahtev za posetu Beogradu i učešće na međunarodnom skupu uputio pre nedelju dana, i da je poseta odobrena.

"Približili smo se Beogradu. Tu je došao drugi policijski automobil i zaustavio nas i rekao da iz bezbednosnih razloga ne može da se realizuje. Ispostavilo se da je to sve manipulacija... Došao je dodatni automobil i tražio da se vratimo, jer su navodno bezbednosni problemi. Rekao je da je bezbednost ugrožena", preneo je Bisljimi.

Iz Vlade u Prištini je prethodno saopšteno da je Bisljimi trebalo da učestvuje na Konferenciji Foruma za etničke odnose, diskutujući o "Diplomatskom dijalogu", na temu "Kosovo i evropska perspektiva regiona".

Početak skupa bio je zakazan je za danas u 17 časova.

Bisljimijeve tvrdnje o sprečavanju posete Beogradu stižu u trenutku pojačane krize na Kosovu i Metohiji, zbog najave Prištine da neće biti odlaganja roka za preregistraciju vozila sa srpskih na lokalne tablice, zbog čega je jutros zasedao Savet za nacionalnu bezbednost.

Zabrane građanima i zvaničnicima iz centralne Srbije da uđu na Kosovo i Metohiju, ograničenja kretanja i poseta, kao i sprečavanje povratka raseljenih, učestali su u prethodnim godinama.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи