Читај ми!

Rakić: Na nasilje ćemo odgovoriti mirnim i demokratskim protestom naroda

Predsednik Srpske liste Goran Rakić rekao je, nakon sastanka predstavnika Srba sa Kosova i Metohije sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, da su dobili čvrste garancija i uveravanja da će Srbija biti uz svoj narod na KiM.

Goran Rakić je rekao da nikada nisu imali kraći sastanak sa predsednikom Vučićem, kao i da će se predsednik obratiti nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

U obraćanju novinarima nakon sastanka, predsednik Srpske liste je rekao da su od predsednika dobili čvrste garancije i uveravanja da će Srbija biti uz svoj narod.

"Predsedniku Vučiću smo jasno rekli i tražili od njega da, ukoliko kosovske bezbednosne snage, specijalne jedinice policije i bilo ko drugi krene da oduzima našu imovinu, a naša imovina su upravo i te tablice i ta vozila, da ćemo iskoristiti sva sredstva i demokratskim, mirnim putem pružiti otpor i biće to otpor naroda", rekao je Rakić.

Istakao je da će, ukoliko bude nasilnog otimanja imovine Srba i oduzimanja vozila sa KM tablicama, oni odgovoriti "blokiranjem svim prelaza i ulaza od severa ka centralnom Kosovu na jugu".

Međutim, napominje da niko ko živi na KiM ne može znati u šta će se sve to pretvoriti i kako će se situacija na terenu odvijati.

"Biće to miran, demokratski, nenasilni otpor naroda. Moram da priznam i kažem svima vama, ne zna niko od nas koji živimo tamo u šta će se sve to pretvoriti ukoliko neko nasilno krene da oduzima našu imovinu", kaže Rakić.

Istakao je da srpski narod ovih dana trpi velike pritiske, te da su i brojevi telefona građana predati prištinskom MUP-u od kojih dobijaju instrukcije da preregistruju svoja vozila.

"Samo dva lica sa Severa su izvršila registraciju u registracionim centrima na severu Kosova. Iako Priština vodi kampanju svake vrste, uložila je do sad nekoliko miliona evra, Srbi su prepoznali tu propagandu i naravno i dalje veruju, kao što su oduvek verovali, samo državi Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučić", rekao je Rakić. 

Zahvalio se predsedniku i državi Srbiji što su uz srpski narod i onda kada je najteže.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво