Читај ми!

Mihajlovićeva, Stefanović i Vulin posle odlaska iz Nemanjine

Ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović je na konferenciji za medije, nakon što je objavljeno da neće biti ministar u novoj vladi, zahvalila predsedniku Aleksandru Vučiću što ju je 2010. pozvao u SNS. Ministar odbrane Nebojša Stefanović zahvalio je svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na saradnji i ostvarenim rezultatima u zajedničkoj borbi za otadžbinu. Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin zahvalio je pripadnicima MUP-a na angažovanju u prethodne dve godine navodeći da je ponosan što je imao priliku da bude ispred njih i sa njima.

Zorana Mihajlovićeva je najavila da ostaje u politici ne precizirajući na koji način, te istakla da je njen politički stav da je Srbiji mesto u Evropi, i to na Zapadu, a ne na Istoku.

"Sa Vučićem sam uvek sedela pred svaki ulazak u Vladu Srbije i juče sam sedela sa njima, ali da ne budem ministar u novoj vladi. Pričali smo u četiri oka. Ne mogu da iznosim detalje tog razgovora", rekla je Mihajlovićeva.

Navela je da će predsednik imati, kako je rekla, "jednu glavobolju manje, jer neće biti glasa koji je bio drugačiji", misleći na sebe.

Poručila je da novoj ministarki rudarstva i energetike želi sve najbolje i dodala da Dubravki Đedović neće biti lako, kao što ni njoj nije bilo.

"Nisam pristala da budem pion, možda zato više neću ni biti u Vladi", rekla je Mihajlovićeva.

Dodala je da je 10 godina bila u Vladi Srbije i da nema za čim da žali.

"Ostajem u politici, želim da radim za svoj narod i državu. Srbiji jeste mesto u Evropi, i to na Zapadu, a ne na Istoku", naglasila je Mihajlovićeva.

Na novinarsko pitanje da li će taj politički angažman biti u SNS-u ili van nje, kazala je da ima vremena za odgovor na to pitanje i dodala da će joj biti lakše da ne gleda neke ljude kojima je, kako je istakla, "SNS džuboks za bahaćenje".

Ministar Stefanović: Velika je privilegija raditi s vama

Ministar odbrane Nebojša Stefanović rekao je da je srpski vojnik nepokolebljiv, neustrašiv, častan i poseban na tako mnogo načina, jer ga u njegovim bitkama vodi njegovo veliko srce.

"Ono iskreno kuca za našu jedinu otadžbinu i nema teškoće i izazova sa kojim se neće uhvatiti u koštac. Imao sam veliku privilegiju da zajedno radimo u prethodne dve godine i da zajedno služimo našoj Srbiji", rekao je Stefanović.

Zahvalio je svim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na saradnji i ostvarenim rezultatima u zajedničkoj borbi za otadžbinu.

"Naša vojska danas je jedna od vodećih sila u regionu, takva da svojom snagom garantuje miran san našeg naroda i stabilnost naše zemlje. Ponosan sam što ste danas i bolje opremljeni i naoružani, ali posebno ponosan što smo u prethodnom periodu, uz bezrezervnu podršku predsednika Vučića, investirali u povećanje vaših primanja i poboljšanje vašeg životnog standarda. Uveren da ćete nastaviti sa istim žarom da se borite za očuvanje, opstanak i budućnost naše Srbije, od srca vam želim puno sreće u daljem radu i svako dobro vama i vašim porodicama", kaže Stefanović.

Vulin zahvalio pripadnicima MUP-a: Ponosan sam na vas

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin zahvalio je pripadnicima MUP-a na angažovanju u prethodne dve godine navodeći da je ponosan što je imao priliku da bude ispred njih i sa njima.

"U dve godine deljenja hleba, brige i nade, razbili smo desetine organizovanih kriminalnih grupa, zaplenili tone narkotika, cigareta, nafte. Pokazali smo da ni najveći i najbogatiji kriminalci nisu jači od nas i da nema nedodirljivih. Rešili smo hiljade slučajeva nasrtaja na imovinu, život, čast i sa ulica uklonili stotine narko-dilera koji više neće trovati našu decu. Zaštitili smo naš način života pred migrantskim talasima, sačuvali Srbiju od požara, spasili desetine života", naveo je Vulin.

Naveo je i da je ponosan na svakog pripadnika MUP, na njihovu upornost, marljivost i tvrdoglavost, na njihovu snagu i na spremnost na ličnu žrtvu.

"Bile su ovo teške godine, ali smo pokazali da Srbija može da računa na svakog od nas. Srbija je vredna svakog odricanja", poručio je ministar.

Dodao je da je duboko zahvalan predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na ukazanom poverenju i datoj prilici da se zajedno sa pripadnicima MUP bori protiv kriminala.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво