Читај ми!

RIK proglasio izbornu listu aškalijske nacionalne manjine

Republička izborna komisija proglasila je izbornu listu za članove Nacionalnog saveta aškalijske nacionalne manjine, raspisane za 13. novembar. Reč je o izbornoj listi pod nazivom "Aškalije, ali zajedno – Iljaz Ramadanović", koja ima 10 kandidata.

Na sednici je rečeno da je utvrđeno je da ta izborna lista ispunjava zakonske uslove u pogledu broja kandidata i zastupljenosti manje zastupljenog pola na izbornoj listi, da je uz nju priložena sva zakonom propisana dokumentacija i da je pravno valjana.

Ukupan broj pravno valjanih izjava birača koji podržavaju ovu izbornu listu je 59.

Članovi RIK-a su na sednici doneli i odluku o imenovanju članova odbora za sprovođenje izbora za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina putem elektronske skupštine i to makedonske, goranske, crnogorske i hrvatske nacionalne manjine.

Doneta je i odluka o utvrđivanju broja glasačkih listića za glasanje na izborima za članove nacionalnih saveta nacionalnih manjina putem elektronske skupštine.

Rečeno je i da će se u skladu sa obaveštenjem Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog o broju potvrđenih elektronskih prijava za elektronske skupštine goranske, makedonske, hrvatske i crnogorske nacionalne manjine za glasanje na izborima štampati ukupno 294 glasačka listića.

Za goransku nacionalnu manjinu štampaće se 27, makedonsku 59, hrvatsku 88 i crnogorsku 120 glasačkih listića.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се