Читај ми!

Predsednica crnogorskog parlamenta sa državnim vrhom Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se predsednicom Skupštine Crne Gore Danijelom Đurović, sa kojom je razgovarao o bilateralnim odnosima, evropskim integracijama, geopolitičkim pitanjima, stanju u regionu i drugim ključnim temama od značaja za građane dveju zemalja. Predsednica crnogorskog parlamenta razgovarala je i sa premijerkom Anom Brnabić, kao i sa predsednikom Skupštine Srbije Vladimirom Orlićem.

Aleksandar Vučić na Instagram profilu buducnostsrbijeav naveo je da je sa Danijelom Đurović razgovarao o najvažnijim regionalnim pitanjima, te da su se saglasili da će nastaviti da jačaju prijateljske veze.

Izrazio je i zadovoljstvo većim stepenom saradnje srpskog i crnogorskog parlamenata, istakavši da je neophodno raditi i na dodatnom jačanju ekonomske saradnje i infrastrukturnom povezivanju, saopštila je pres služba predsednika Republike.

Naglasio je da će Srbija nastaviti da promoviše stabilnost u regionu, vodeći politiku mira i saradnje na Zapadnom Balkanu, kao i da ostaje posvećena daljem razvoju dobrosusedskih odnosa sa Crnom Gorom.

Vučić je izrazio i očekivanje da će dve zemlje sva otvorena pitanja nastaviti da rešavaju dijalogom na uzajamno prihvatljiv način, jer su dobri odnosi Srbije i Crne Gore, osim za građane dve države, važni i za sveukupnu stabilnost u regionu.

Brnabićeva sa Đurovićevom: Srbija posvećena daljem razvoju bilateralnih odnosa sa Crnom Gorom

I premijerka Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa predsednicom Skupštine Crne Gore Danijelom Đurović o bilateralnim odnosima dveju država, evropskim integracijama i saradnji u regionu.

Brnabićeva je ocenila da je Srbija posvećena daljem razvoju bilateralnih odnosa sa Crnom Gorom, zasnovanih, pre svega, na tradicionalnom prijateljstvu i bliskim odnosima, što je od suštinske važnosti za dalji napredak i ekonomski razvoj regiona, saopštila je Vlada Srbije.

Predsednica Vlade je istakla da je izuzetno zadovoljna intenziviranjem političkog dijaloga dveju država, podsetivši i na nedavnu posetu premijera Dritana Abazovića Srbiji.

Izrazila je uverenje da će se Crna Gora priključiti i regionalnoj inicijativi "Otvoreni Balkan", koja za cilj ima, pre svega, bolji život građana regiona.

Premijerka je navela i da će u fokusu buduće Vlade biti infrastrukturno, a posebno železničko povezivanje u regionu.

Đurovićeva je ocenila da su intenziviranje saradnje i podrška u okviru regiona naročito važni u današnjem trenutku, kada se suočavamo sa velikim globalnim izazovima.

Istakla je da je Srbija pokazala izuzetnu posvećenost dobrosusedskim odnosima i da je pružila podršku tokom krize izazvane pandemijom koronavirusa, donirajući vakcine građanima Crne Gore, kada je to bilo najpotrebnije.

Predsednica crnogorskog parlamenta je iskazala spremnost za unapređenje saradnje u oblasti finansija, platnog prometa, ali i drugim važnim oblastima.

Sagovornice su izrazile uverenje da će zvaničnici naših zemalja posvećeno raditi na unapređenju političkog dijaloga, parlamentarne i bilateralne saradnje.

Đurovićeva sa Orlićem 

Predsednica crnogorskog parlamenta razgovarala je i sa predsednikom Skupštine Srbije Vladimirom Orlićem. 

Đurovićeva je tom prilikom izjavila da veruje da je to dobar osnov za građenje i jačanje bratskih i prijateljskih odnosa Srbije i Crne Gore.

Orlić je istakao da postoji prostor buduću saradnju i zbog zajedničke istorije i tradicije odnosa.

Vladimir Orlić i Danijela Đurović položili su vence na Groblju oslobodilaca Beograda, uoči 20. oktobra – Dana oslobođenja Beograda. Zvaničnici su vence položili uz intoniranje himni dve zemlje, a u prisustvu garde Vojske Srbije.

Na jednom od venaca pisalo je "Slava herojima i oslobodiocima, predsednik Narodne skupštine Republike Srbije", dok je na drugom pisalo "Oslobodiocima Beograda, Skupština Crne Gore".

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво