Читај ми!

Brnabićeva sa šefom diplomatije Konga o produbljivanju odnosa između dve zemlje i unapređenju saradnje

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Demokratske Republike Kongo Kristofom Lutundulom Apalom o produbljivanju prijateljskih odnosa dveju država i o načinima proširivanja saradnje, posebno u ekonomiji i obrazovanju.

Ana Brnabić je, na sastanku u Vladi Srbije, rekla da poseta potpredsednika Vlade prijateljske države DR Kongo, predstavlja nastavak političkog dijaloga koji će, kako je ocenila, biti intenziviran u narednom periodu.

Prema njenim rečima, u novom mandatu, Vlada Srbije će nastaviti da stipendira studente iz te zemlje, u okviru programa „Stipendije – Svet u Srbiji" jer je to, kako je rekla, najbolji način da se ulaže u budućnost.

Premijerka je takođe iskazala zahvalnost na principijelnom stavu i podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i dodala da Beograd takođe podržava jedinstvo, suverenitet i teritorijalni integritet DR Kongo i pruža bezrezervnu podršku naporima da se prevaziđu postojeći bezbednosni izazovi u toj zemlji.

Potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova DR Kongo preneo je tople pozdrave rukovodstva svoje zemlje i naveo da postoji spremnost za uspostavljanje novog okvira sveobuhvatne višesektorske saradnje.

Brnabićeva je još jednom zahvalila na poseti i zaključila da je od izuzetnog značaja razvoj bliskih kontakata dveju prijateljskih zemalja u budućnosti, kao važnog uzajamnog oslonca u vremenu velikih svetskih kriza.

Ranije danas, šef diplomatije Konga Kristof Lutundula Apala razgovarao je sa ministrom spoljnih poslova Srbije Nikolom Selakovićem.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи